Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού ανοίγει το δρόμο για μείωση επιτοκίων
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2010 υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο, μια εξέλιξη που σε συνδυασμό με τη μικρή μόνο αύξηση των μισθών στα τέλη του 2012 αυξάνει τα περιθώρια για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ.
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2010 υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, μια εξέλιξη που σε συνδυασμό με τη μικρή μόνο αύξηση των μισθών στα τέλη του 2012 αυξάνει τα περιθώρια για μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ.
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,8% το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η Εurostat την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Η αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα, τα οινοπνευματώδη και την καπνοβιομηχανία οδήγησε τον πληθωρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2010, όταν είχε υποχωρήσει στο 1,6%.
Η επιβράδυνση του πληθωρισμού σε συνδυασμό με τις πολύ μικρές αυξήσεις στους μισθούς το τέταρτο τρίμηνο του 2012 αποτυπώνει την αναιμική εικόνα της οικονομίας της Ευρωζώνης, ενώ ενισχύει τις προβλέψεις των επενδυτών και των οικονομολόγων για νέα μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0,75% στη συνεδρίαση της 7ης Μαρτίου.
Αν και υπάρχουν αμφιβολίες για τον αντίκτυπο μιας νέας μείωσης, καθώς οι εμπορικές τράπεζες δεν είναι πρόθυμες να δανείσουν, οι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι μια μείωση θα έστελνε θετικά μηνύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απάντηση της Μπαντόσα στη δήλωση του Τσιτσιπά για τις σχέσεις (vid, pics)
- Η Ζεντάγια και ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ένα ζευγάρι βγαλμένο από την κόλαση
- «Η δεδηλωμένη της κυβέρνησης στηρίζεται σε υπόδικους, εκλογές τώρα», λέει η αντιπολίτευση
- Κόρινθος: Συνελήφθη και ο μηχανικός για την κατάρρευση μπαλκονιού που σκότωσε 43χρονη – Άφαντη η ιδιοκτήτρια
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο και επιχείρησε να την καλύψει ο συνοδηγός
- Ο μοναχικός δρόμος του Τσιτσιπά: Όταν το τένις γίνεται εσωτερική μάχη
- Άννα Βίσση: Τέλος εποχής στο Hotel Ερμού – Πότε θα γίνει η συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Σιωπητήριο Μητσοτάκη για τις δικογραφίες με τους «γαλάζιους» υπουργούς και βουλευτές για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αύριο τηλεοπτικό μήνυμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442