
Ή εσύ θα δίνεις διαταγές στον Η/Υ ή αυτός θα δίνει σε εσένα
Συμβουλές για νέα παιδιά
Έχετε ακούσει τους λεονταρισμούς μερικών από τους πολιτικούς μας που υποστηρίζουν πως οι Έλληνες δεν θα δεχθούν ποτέ μισθούς Κίνας; Σας προτείνω να ανησυχήσετε, διότι ακόμη κι αν δεχθείτε να δουλεύετε μέσα στην τριτοκοσμική εξαθλίωση πάλι κανείς δεν θα σας προσφέρει εργασία.
Η νέα τάση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ αλλά σήμερα ακόμη και τα Κινέζικα εργοστάσια βλέπουν πλέον πως τα ρομπότ είναι φθηνότερα και καλύτερα από τους ανθρώπους εργάτες. Εκτός από βιομηχανικούς εργάτες όμως οι μηχανές υποκαθιστούν πλέον και άλλες εργασίες. Τα λογιστήρια γίνονται όλο και πιο αυτόματα, ενώ το marketing και η διαφήμιση αποφασίζονται πια από αλγόριθμους ανάλυσης δεδομένων.
Αν λοιπόν όλο και περισσότερες εργασίες γίνονται πλέον από υπολογιστές τι θα μείνει για τους ανθρώπους; Αυτό είναι μεγάλο θέμα και δεν θέλω να παραστήσω τον προφήτη.
Το σίγουρο είναι πως κινούμαστε πως ένα ακόμη πιο περίπλοκο κόσμο όπου όσοι ελέγχουν τους υπολογιστές θα είναι περιζήτητοι και καλοπληρωμένοι. Όλοι οι άλλοι όμως (πάντα με λίγες εξαιρέσεις), είτε θα αντικατασταθούν από ρομπότ ή αν αυτό δεν είναι ακόμη εφικτό θα ελέγχονται και θα παίρνουν διαταγές από τις μηχανές:
Αν έχετε δει τα στατιστικά που βγαίνουν μετά από κάθε αθλητικό παιγνίδι θα γνωρίζετε πως οι προπονητές και οι παίκτες ρυθμίζουν τη συμπεριφορά τους με βάση αυτούς τους δείκτες αποδοτικότητας.
Ανάλογους μηχανισμούς ελέγχου θα δούμε σιγά σιγά σε όλες τις εργασίες και οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι θα καταντήσουν απλά ρομπότ στην υπηρεσία μηχανών.
Μάθετε λοιπόν προγραμματισμό τώρα ή εξειδικευτείτε σε κάτι πολύ ιδιαίτερο για να φτιαχτεί μηχανή για την παραγωγή του αλλιώς θα το μετανιώσετε.
Γιώργος Στ. Επιτήδειος
Υ.Γ. Η τελευταία πρόταση του κειμένου είναι πράγματι επιθετική αλλά φοβάμαι απαραίτητη. Όταν παίζεται το μέλλον της καριέρας σου καλύτερα ν να βλέπεις την αλήθεια κατάματα.
Γιώργος Επιτήδειος
- Ηγουμενίτσα: Μισός τόνος υδροπονικής κάνναβης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το ελληνικό FBI
- Το μανιφέστο του Ινστιτούτου Τσίπρα: Κάλεσμα σύγκλισης στα αριστερά του Κέντρου – Μεταρρύθμιση και ρήξη
- «H Μελάνια Τραμπ έτοιμη για κατασκοπία» – Φόρεσε τα γυαλιά ηλίου Meta της Ray-Ban
- Eurostat: Στην κορυφή του κινδύνου φτώχειας η Ελλάδα – Ο πληθωρισμός γονατίζει τα νοικοκυριά στην ΕΕ
- A Prime Minister Who Exists To Cater To Private Interests
- «Ας κάνουμε τον Πλούτωνα πλανήτη ξανά» λέει ο διοικητής της NASA


