«Κρίση και δημιουργικότητα», διάλεξη φιλέλληνα ανθρωπολόγου του Χάρβαρντ
Διάλεξη με θέμα «Κρίση και Δημιουργικότητα: Η Ελλάδα και η αναμόρφωση του πολιτισμού» θα δώσει το απόγευμα της Πέμπτης 21/2 ο καθηγητής Ανθρωπολογίας του Χάρβαρντ Μάικλ Χέρτζφελντ, προσκεκλημένος του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών.
Διάλεξη με θέμα «Κρίση και Δημιουργικότητα: Η Ελλάδα και η αναμόρφωση του πολιτισμού» θα δώσει το απόγευμα της Πέμπτης 21/2 ο καθηγητής Ανθρωπολογίας του Χάρβαρντ Μάικλ Χέρτζφελντ, προσκεκλημένος του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών.
Ο Μάικλ Χέρτζφελντ (Michael Herzfeld) σπούδασε Αρχαιολογία και Ανθρωπολογία στα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης και το 1989 απέκτησε διδακτορικό στα Νέα Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Μπίρμιγχαμ.
Έκτοτε έχει εκδώσει αρκετά βιβλία που αφορούν την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη, όπως τα Ours Once More: Folklore, Ideology, and the Making of Modern Greece (1982), The Poetics of Manhood: Contest and Identity in a Cretan Mountain Village (1985), A Place in History: Monumental and Social Time in a Cretan Town (1991), μεταξύ άλλων.
Στα ελληνικά κυκλοφορεί το βιβλίο του Η ανθρωπολογία μέσα από τον καθρέφτη.
Η διάλεξη θα δοθεί στο ΔΙΚΕΜΕΣ, Πλ. Σταδίου 5, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο, στις 7 το απόγευμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του προγράμματος ελληνικού πολιτισμού College Year in Athens.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπάφαλο: Τυφλός πρόσφυγας από τη Μιανμάρ πεθαίνει μετά την εγκατάλειψή του από τη Συνοριακή Φρουρά
- Καρδίτσα: Εντοπίστηκε σακούλα με ανθρώπινα οστά σε κάδο του νοσοκομείου
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 252 ντοκιμαντέρ και διεθνείς πρεμιέρες σε 11 μέρες
- Καλογηράτος: Η Capital Clean Energy Carriers έχει οικοδομήσει ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική αγορά
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγόρασε το 25% της Αλμερία
- Βανδαλισμούς σε κάδους απορριμμάτων καταγγέλλει ο Δήμος Λαρισαίων



