Kέντρο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αποκτά η Europol
«Ευρωπαϊκό Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο» (EC3) εγκαινιάζεται την Παρασκευή στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Interpol) στη Χάγη, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Ευρωπαϊκό Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο» (EC3) εγκαινιάζεται την Παρασκευή στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Interpol) στη Χάγη, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Το Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα της ΕΕ να καταπολεμά τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και να προασπίζει ένα Διαδίκτυο ελεύθερο, ανοικτό και ασφαλές» δήλωσε την Τετάρτη η Σεσίλια Μάλμστρεμ, επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Όπως ανέφερε ο Τρολς Έρτινγκ, διευθυντής του νέου κέντρου, το EC3 θα λειτουργεί ως κόμβος επιχειρησιακής, ερευνητικής και εγκληματολογικής υποστήριξης και θα κινητοποιεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες στα κράτη μέλη.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η διερεύνηση της ηλεκτρονικής απάτης, της κακοποίησης παιδιών μέσω Διαδικτύου και άλλων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχίαμόνο απότις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις.
Το EC3 θα εστιάσει σε δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος στο Διαδίκτυο, κυρίως στις επιθέσεις σε τραπεζικές συναλλαγές και άλλεςχρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, στην παιδική πορνογραφίας και τις κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές.
Η δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων που αποβλέπουν στην προστασία των πολιτών από τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο. Συμπληρώνει νομοθετικές προτάσεις, όπως η οδηγία για τις επιθέσεις κατά των συστημάτων πληροφορικής και η οδηγία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, οι οποίες θεσπίστηκαν το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 26ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Νίκολιτς: «Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν τελείωσε τίποτα»
- ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Μαζί με αυτόν έφυγε και μια ολόκληρη εποχή»
- Μπενίτεθ: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό»
- Σλοβενία: «Φρένο» στα καύσιμα – Ουρές και περιορισμοί
- Λουτσέσκου: «Κάναμε λάθος επιλογές, ίσως το χειρότερο παιχνίδι μας»

