Ένας ακόμα λύκος νεκρός σε τροχαίο ατύχημα στη Φλώρινα
Τραγικό τέλος είχε ένας ακόμα λύκος - τρίτος εντός του 2012-, καθώς χάθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Αρκτούρος», το τροχαίο συνέβη την Κυριακή, πολύ κοντά στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και απέβη μοιραία, καθώς ο ο λύκος πέθανε ακαριαία. Ο οδηγός αυτοκίνητου αδιαφόρησε για το σοβαρά τραυματισμένο ζώο, εγκαταλείποντάς το.
Ο «Αρκτούρος» υπενθυμίζει στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στις επαρχιακές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Προτείνει, δε, στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες.
Ο «Αρκτούρος» διατηρεί το καταφύγιο του λύκου, όπου σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται 9 λύκοι, που θα ζήσουν εκεί το υπόλοιπο της ζωής τους, καθώς δεν είναι δυνατή η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου
- Όλες οι αλλαγές στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση





