Η Ελλάδα «όγδοη χώρα προέλευσης κυβερνοεπιθέσεων» παγκοσμίως
Η Ελλάδα εμφανίζεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών προέλευσης στοχευμένων κυβερνοαπειλών και διαδικτυακών επιθέσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με περιοδική έκθεση της αμερικανικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας Symantec.
Η Ελλάδα εμφανίζεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών προέλευσης στοχευμένων κυβερνοαπειλών και διαδικτυακών επιθέσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με περιοδική έκθεση της αμερικανικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας Symantec.
Η χώρα μας, μαζί με την Πολωνία (3,26%) ήταν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες-πηγές των επιθέσεων αυτών μέσω του διαδικτύου.
Συνολικά, η Ελλάδα βρέθηκε στην όγδοη θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες προέλευσης κυβερνοεπιθέσεων, με πρώτες τις ΗΠΑ (31,27% και 9.859 επιθέσεις), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιαπωνία (17,78%), η Μαλαισία (10,99%), η Κίνα (10,89%), η Ταϊβάν (9,97%), η Σιγκαπούρη (5%), η Βρετανία και το Πακιστάν (από 1%).
Όσον αφορά τις χώρες-στόχους κατά σειρά οι κυριότερες ήταν οι: ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία, Γαλλία και Αυστραλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «εναπόκειται» στον Σι Τζινπίνγκ το τι θα κάνει η Κίνα στην Ταϊβάν
- Ονδούρα: Βουλευτής τραυματίζεται από εκρηκτικό μηχανισμό που ερρίφθη εναντίον της έξω από το Κογκρέσο
- Βόρεια Κορέα: Αέναη υποστήριξη στον Πούτιν υπόσχεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- To υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ κατηγορεί τα θύματα του Πόρτλαντ πως «χρησιμοποίησαν το όχημα ως όπλο»
- ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο άτομα στο Πόρτλαντ
- Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο Ορέσνικ το Λβιβ – Συγκλονιστικές εικόνες


