Πατέντα της Apple για κυψέλες καυσίμου προϊδεάζει για τις μελλοντικές φορητές συσκευές
Στην οικολογική και εξαιρετικά αποδοτική λύση των κυψέλων καύσιμου υδρογόνου φαίνεται ότι θα στραφεί η Apple για τα μελλοντικά μοντέλα των φορητών συσκευών της, σύμφωνα τουλάχιστον με πατέντα που εγκρίθηκε από το αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών. Η πατέντα, που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2010, περιέγραφε μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή που έχει κυψέλη καύσιμου για την παροχή ενέργειας.
Στην οικολογική και εξαιρετικά αποδοτική λύση των κυψέλων καύσιμου υδρογόνου φαίνεται ότι θα στραφεί η Apple για τα μελλοντικά μοντέλα των φορητών συσκευών της, σύμφωνα τουλάχιστον με πατέντα που εγκρίθηκε από το αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών.
Η πατέντα, που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2010, περιέγραφε μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή που έχει κυψέλη καύσιμου για την παροχή ενέργειας.
Στο αίτημα που είχε κατατεθεί με την πατέντα η Apple έκανε λόγο για την «εξάρτηση [των ΗΠΑ] από τα ορυκτά καύσιμα» αλλά και για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών στα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Πάντως αναγνωρίζει ότι τεχνικά είναι αρκετά δύσκολο να σχεδιαστεί ένα σύστημα κυψέλης καύσιμου που είναι μικρό σε μέγεθος και φτηνό ώστε να χρησιμοποιείται σε φορητές συσκευές.
Φαίνεται ότι οι φορητοί υπολογιστές θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν τη νέα πηγή ενέργειας.
Οι κυψέλες θα μπορούν να δίνουν ενέργεια στις συσκευές για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες συνεχόμενης χρήσης χωρίς αναπλήρωση. Η πατέντα περιγράφει δε και μηχανισμό επαναφόρτισης που γενικά θα μειώσει το κόστος και το βάρος του συστήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός 76-98: Τεράστιο «διπλό» για την παραμονή τους οι νησιώτες
- Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου – Στο «κόκκινο» 74 κατοικίες
- Ιταλία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα
- «Η φήμη είναι ακόρεστο τέρας» – Ο Ντέιβ Γκρολ για τους Foo Fighters, την απιστία και το εξώγαμο παιδί
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στη Νέα Πέραμο – Πέντε συλλήψεις
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – Στο «Ιπποκράτειο» μετά από εγχείρηση στο κεφάλι


