Φρεσκοψημένο ψωμάκι στο σπίτι
Η 17η Νοεμβρίου είναι - λέει - η Ημέρα του Χειροποίητου Ψωμιού, δηλαδή του ψωμιού που ζυμώνουμε και ψήνουμε στο σπίτι μας. Και γιορτάζεται σε αρκετά μέρη του κόσμου. Εμείς, πάντως, την Ημέρα τη γιορτάσαμε, ψωμάκι φτιάξαμε και ήταν μαλακό και νόστιμο. Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
Η 17η Νοεμβρίου είναι – λέει – η Ημέρα του Χειροποίητου Ψωμιού, δηλαδή του ψωμιού που ζυμώνουμε και ψήνουμε στο σπίτι μας. Και γιορτάζεται σε αρκετά μέρη του κόσμου.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είχε για πολλά χρόνια βγάλει το ζύμωμα του ψωμιού από την καθημερινότητά μας. Οι γρήγοροι ρυθμοί δεν βοηθούσαν στο να βρίσκουμε χρόνο για να μαγειρέψουμε, πόσο μάλλον για να φτιάξουμε σπιτικό ψωμάκι, όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση παγκοσμίως για επιστροφή στο ζύμωμα. Άλλωστε τι καλύτερο από τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού μέσα στο σπίτι.
Εμείς, πάντως, την Ημέρα τη γιορτάσαμε, ψωμάκι φτιάξαμε και ήταν μαλακό και νόστιμο. Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
Πυξίδα © Πέννυ Μπροτζάκη e-mail: pyksida.gr@gmail.com
Πέννυ Μπροτζάκη
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο





