Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται η αλληλοβοήθεια, είπε στον Κ.Παπούλια ο Ουκρανός πρόεδρος

Σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται η αλληλοβοήθεια, είπε στον Κ.Παπούλια ο Ουκρανός πρόεδρος

Στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας και στις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξής τους, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών των δύο χωρών. «Σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται η στήριξη και η αλληλοβοήθεια» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας και στις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξής τους, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο κ.Παπούλιας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, για το συνολικό, όπως είπε, φάσμα των διμερών σχέσεων, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα εθνικά θέματα.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να τερματιστεί η τουρκική εισβολή και κατοχή και να επιτευχθεί βιώσιμη, λειτουργική και ευρωπαϊκή λύση».

Ανέδειξε ακόμη τη σημασία της ενίσχυσης των επιχειρηματικών σχέσεων και αναφέρθηκε στην ιστορική ελληνική ομογένεια που ζει στην Ουκρανία και στην ουκρανική κοινότητα στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιανουκόβιτς από την πλευρά του, τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις βασίζονται στην αμοιβαία στήριξη και την αλληλοκατανόηση και έκανε λόγο για «οδυνηρές, αλλά αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο χώρες.

«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός περνά μια δύσκολη περίοδο. Και η Ουκρανία περνά δύσκολους καιρούς, βρισκόμαστε επίσης σε κρίσιμη θέση. Όμως αποφασίσαμε να έρθουμε, με την επίσκεψή μας αυτή, καταλαβαίνοντας ότι ακριβώς σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται η στήριξη και η αλληλοβοήθεια. Και με αυτόν τον τρόπο εμείς θα συνεχίσουμε την παλαιά παράδοση της αλληλοβοήθειας και αλληλοστήριξης», ανέφερε ο κ. Γιανουκόβιτς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας του για την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας και αναφερόμενος στις διμερείς συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν στους τομείς της Δικαιοσύνης, της Υγείας, των Επενδύσεων και της Πολιτικής Αεροπορίας, έκανε λόγο για σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων.

Ο κ. Γιανουκόβιτς προέταξε το θέμα απελευθέρωσης του καθεστώτος έκδοσης βίζας για τις χώρες της ΕΕ, που θα φέρει, όπως είπε, ανάπτυξη των τουριστικών και οικονομικών σχέσεων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συναντήθηκε αμέσως μετά με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ακολούθησε γεύμα εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο