Σφοδρή επίθεση Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για τα βίαια επεισόδια του Συντάγματος
Από τύχη δεν θρηνούμε θύματα από τα επεισόδια της Τετάρτης, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή που δεν ανακοίνωσε ούτε μια κύρωση κατά αστυνομικών που άσκησαν βία χωρίς λόγο. «Η γραμμή άμυνας περιφρούρησης της Βουλής φτάνει μέχρι του Μπαϊρακτάρη και το Θησείο;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.
Από τύχη δεν θρηνούμε θύματα από τα επεισόδια της Τετάρτης, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή που δεν ανακοίνωσε ούτε μια κύρωση κατά αστυνομικών που άσκησαν βία χωρίς λόγο. «Η γραμμή άμυνας περιφρούρησης της Βουλής φτάνει μέχρι του Μπαϊρακτάρη και το Θησείο;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.
Μέμφομαι την κυβέρνηση Παπανδρέου συνολικά, γιατί γύρισε το ρολόι της ιστορίας πολλά χρόνια πίσω, με ένα σχέδιο που περιελάμβανε ωμή βία και την αγαστή συνεργασία κράτους και πρακράτους, είπε ο κ. Τσίπρας.
Συμπλήρωσε πως τέτοιες εικόνες είχαμε να δούμε πολλά χρόνια.
«Εγκαθιδρύσατε τη νέα μνημονιακή δημοκρατία της βίας και της τρομοκρατίας» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας: «Δεν έχετε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράτε σε τέτοια μέτρα. Η κυβέρνηση σας δεν έχει πολύ χρόνο ζωής, θα κληθεί πολύ σύντομα να λογοδοτήσει».
Η κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο Σύνταγμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442