Ιπτάμενα θαύματα στο Αεροπορικό Σόου Παρισιού
Το μακρύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, καθώς και το αεροπλάνο με τον υψηλότερο ρυθμό πωλήσεων στην ιστορία της αεροπορίας, ήταν μερικά από τα εκθέματα στο φετινό Αεροπορικό Σόου του Παρισιού.
Το μακρύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, καθώς και το αεροπλάνο με τον υψηλότερο ρυθμό πωλήσεων στην ιστορία της αεροπορίας, ήταν μερικά από τα εκθέματα στο φετινό Αεροπορικό Σόου του Παρισιού.
Συνολικά 140 αεροσκάφη και 2.100 εκθέτες συμμετείχαν στο γαλλικό σόου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο αεροδρόμιο του Λε Μπουρζέ, λίγο έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα.
Περίπου 138.000 επαγγελματίες της αεροπορικής βιομηχανίας, καθώς και 200.000 ακόμα άτομα, επισκέφθηκαν το Λε Μπουρζέ το διάστημα της έκθεσης, από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου.
- Η Boeing επέδειξε το νέο 747 Intercontinental, μια μακρύτερη έκδοση του γνωστού «σούπερ τζάμπο» με 51 επιπλέον καθίσματα. Είναι το μακρύτερο επιβατικό αεροπλάνο του κόσμου.
- Εκτός από το Α380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο του κόσμου, η Airbus παρουσίασε το A320neo, το οποίο προσφέρει 15% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, καθώς και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Στη μεγαλύτερη παραγγελία αεροπλάνων της ιστορίας, η AirAsia υποσχέθηκε να αγοράσει 200 A320neo. Το νέο μοντέλο εξασφάλισε συνολικά 1.029 παραγγελίες, κάτι που σημαίνει ότι είναι το αεροπλάνο με τον υψηλότερο ρυθμό πωλήσεων. Οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για το 2016.
- Η Airbus, θυγατρική του ευρωπαϊκού ομίλου EADS, παρουσίασε επίσης το στρατιωτικό μεταγωγικό A400M, που έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τις οκτώ χώρες που χρηματοδοτούν την ανάπτυξή του -Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Τουρκία. Το κόστος έχει ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις δεν αναμένονται πριν από το 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κ. Μητσοτάκης: «Πουλάει» ασφάλεια και «πλαφόν» – Ενεργοποιεί δεξιά αντανακλαστικά, σε έναν κόσμο που «βράζει»
- Τα παιδιά με τα αποπαίδια του Λανουά και τα σενάρια για δυο ρέφερι
- Rolex και τα Oscars®: Μια διαχρονική δέσμευση στην τέχνη του κινηματογράφου
- Finalissima 2026: Από το Κατάρ και το Λονδίνο, στο «Μπερναμπέου» οδεύει το Ισπανία – Αργεντινή
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Οι εκστρατείες για τα Όσκαρ συνήθιζαν να είναι σοβαρές – Μετά εμφανίστηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ
- Ο παλμός της πόλης χτυπάει για 21 χιλιόμετρα: Η μοναδική εμπειρία του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας
- Καταναλωτές σε survival mode: Ψωνίζουν μόνο τα απαραίτητα – κόβουν από παντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442