Εκατομμύρια κατεβάσματα του Firefox 4 από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας
Δεκάδες χρήστες το δευτερόλεπτο από όλο τον κόσμο έσπευσαν να κατεβάσουν την Τρίτη τη νέα έκδοση του Firefox, του δημοφιλούς browser της Mozilla που υπόσχεται ταχύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Δεκάδες χρήστες το δευτερόλεπτο από όλο τον κόσμο έσπευσαν να κατεβάσουν την Τρίτη τη νέα έκδοση του Firefox, του δημοφιλούς browser της Mozilla που υπόσχεται ταχύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας.
Η έκδοση 4 είναι διαθέσιμη για όλα τα μεγάλα λειτουργικά: για Windows (από την έκδοση XP και πάνω), για το OS X της Apple και Linux. Είναι επίσης διαθέσιμη σε 75 διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ τους και τα ελληνικά. Είναι ακόμα διαθέσιμη για κινητά Android και Nokia.
Οι προγραμματιστές της Mozilla έστησαν μάλιστα ένα πολύ εντυπωσιακό μετρητή των κατεβασμάτων που αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς:
Όπως αναφέρει το ίδρυμα Mozilla, ο Firefox 4 έχει νέο περιβάλλον εργασίας που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μαζεύουν και να οργανώνουν σε ομάδες τις καρτέλες που τους ενδιαφέρουν.
Οι χρήστες μπορούν ακόμη «καρφιτσώνουν» καρτέλες με σελίδες που χρησιμοποιούν συχνά, όπως το email και να τις κρατούν ανοιχτές σαν «app tabs».
Ο Firefox διαθέτει πλέον ταχύτερη μηχανή Javascript και είναι περισσότερο συνεπής με τα πρότυπα όπως το HTML5 που αν και είναι πολύ διαδεδομένο ακόμη δεν έχει εγκριθεί επίσημα.
Τέλος δίνεται η δυνατότητα συγχρονισμού ρυθμίσεων όπως οι αγαπημένες σελίδες, οι κωδικοί, το ιστορικό ανάμεσα σε διαφορετικά μηχανήματα με τρόπο ασφαλή και γρήγορο. Υπάρχει πλέον και η δυνατότητα ο χρήστης να απενεργοποιεί την κατακράτηση δεδομένων από ιστοσελίδες.
Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Firefox, τα χιλιάδες πρόσθετα (add-on), εξακολουθούν να λειτουργούν και όπως αναφέρεται το 70% είναι συμβατό με τη νέα έκδοση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ 665 δισ. ευρώ εγκρίνει η κυβέρνηση
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία ζητά από τους αυτονομιστές του ΣΜΝ να αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέλαβαν
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ
- Νιγηρία: Πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ