Χταπόδι ραγού
Χταπόδι ραγού (μερίδα μία)
Υλικά
-600γρ. χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
-2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
-250γρ. ξυστό κρεμμύδι
-500γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκες ή κονσέρβας
-1/2 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
-1 κουταλάκι σούπας κόκκινο ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Κοκκινίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι και μετά προσθέτουμε το χταπόδι,
τις ντομάτες, το κρασί και το πιπέρι.Ψήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά 60-70
λεπτά με σκεπαστή την κατσαρόλα. Κατόπιν, την ανοίγουμε και αφήνουμε το φαγητό
να σιγοβράσει μέχρι να πιει το ζουμί του.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 222 |
| Πρωτεΐνες | 25,3 |
| Λίπος | 8,6gr |
| Υδατάνθρακες | 10,8gr |
| Χοληστερίνη | 129mg |
health.in.gr
- «Όλα από την αρχή το 2026» – Ο χρησμός της Citi για την Ευρώπη
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Στις «πράσινες» το ντέρμπι του Μετς
- Αγρότες: Ατσαλώνουν τη στάση τους – Οι παράγοντες που «φουντώνουν» τα μπλόκα
- Ζάκυνθος: «Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα» – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας με τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από πίτμπουλ
- Η ΑΙ πείθει τους ψηφοφόρους με εντυπωσιακή άνεση – Κίνδυνος για τη δημοκρατία;
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης στα Αστερούσια Όρη – 40χρονος τραυματίστηκε στο φαράγγι του Αμπά


