Χταπόδι ραγού
Χταπόδι ραγού (μερίδα μία)
Υλικά
-600γρ. χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
-2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
-250γρ. ξυστό κρεμμύδι
-500γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκες ή κονσέρβας
-1/2 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
-1 κουταλάκι σούπας κόκκινο ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Κοκκινίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι και μετά προσθέτουμε το χταπόδι,
τις ντομάτες, το κρασί και το πιπέρι.Ψήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά 60-70
λεπτά με σκεπαστή την κατσαρόλα. Κατόπιν, την ανοίγουμε και αφήνουμε το φαγητό
να σιγοβράσει μέχρι να πιει το ζουμί του.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 222 |
| Πρωτεΐνες | 25,3 |
| Λίπος | 8,6gr |
| Υδατάνθρακες | 10,8gr |
| Χοληστερίνη | 129mg |
health.in.gr
- Η τεχνολογία βάζει φρένο στις προσλήψεις – Στάση αναμονής από τις εταιρείες, υπό πίεση οι εργαζόμενοι
- Κολλαγόνο, παντζάρια και… σεξ: Τι μας δίδαξε η επιστήμη για την υγεία και την ευεξία το 2025
- «Κανείς δεν είναι ασφαλής όταν με ερωτεύεται» – Οι τέσσερις γάμοι και τα διάσημα love story της Μπριζίτ Μπαρντό
- LIVE: Μίλαν – Ελλάς Βερόνα
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
- Τσιτσιπάς: «Είχα ανάγκη αυτό το διάλειμμα, επιστρέφω με διαφορετική ενέργεια»

