Χταπόδι ραγού (μερίδα μία)

Υλικά

-600γρ. χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
-2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
-250γρ. ξυστό κρεμμύδι
-500γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκες ή κονσέρβας
-1/2 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
-1 κουταλάκι σούπας κόκκινο ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Κοκκινίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι και μετά προσθέτουμε το χταπόδι,
τις ντομάτες, το κρασί και το πιπέρι.Ψήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά 60-70
λεπτά με σκεπαστή την κατσαρόλα. Κατόπιν, την ανοίγουμε και αφήνουμε το φαγητό
να σιγοβράσει μέχρι να πιει το ζουμί του.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 222
Πρωτεΐνες 25,3
Λίπος 8,6gr
Υδατάνθρακες 10,8gr
Χοληστερίνη 129mg

health.in.gr