Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατευθύνεται το ιαπωνικό όχημα τροφοδοσίας
Ο πύραυλος Η-2Β εκτοξεύθηκε από ιαπωνική βάση μεταφέροντας όχημα τροφοδοσίας, το οποίο θα προσκολληθεί στη συνέχεια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Τις σχετικές εικόνες μετέδωσε απ' ευθείας η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (Jaxa).
Ο πύραυλος Η-2Β εκτοξεύθηκε από ιαπωνική βάση μεταφέροντας όχημα τροφοδοσίας, το οποίο θα προσκολληθεί στη συνέχεια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Τις σχετικές εικόνες μετέδωσε απ’ ευθείας η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (Jaxa).
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τη βάση της Τανεγκασίμα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος).
Η εκτόξευση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, όμως αναβλήθηκε λόγω δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών.
Η νέα αποστολή, την οποία καθοδηγούν η Jaxa και ο ιαπωνικός βιομηχανικός όμιλος Mitsubishi Heavy Industries (MHI), έχει στόχο την αποστολή στο διάστημα του HTV2, του δεύτερου ιαπωνικού «οχήματος μεταφοράς», το οποίο θα μεταφέρει υλικό στους ενοίκους του ISS.
Κατασκευασμένο από τη Jaxa, το όχημα, που ονομάζεται «κουνοτόρι» (κύκνος στα ιαπωνικά) θα μεταφέρει φορτίο πέντε τόννων.
Το όχημα θα προσκολληθεί στον Διεθνή Σταθμό μία εβδομάδα αργότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια
- Πρωτιά της Κρήτης στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2025
- Άι Βασίλης από τα Temu – Γιατί ο «ανένδοτος» της ΕΕ κατά των εισαγωγών από κινέζικες πλατφόρμες μπάζει νερά
- Μαξίμου: Τα παίζει όλα για όλα στον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγροτών, πασχίζει να επαναφέρει «Μητσοτάκης ή χάος» και «θετική ατζέντα»
- «Η Κρουζ Αζούλ θέλει 10 εκατ. ευρώ για τον Γιακουμάκη»
- «Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα


