Η NASA προαναγγέλλει σημαντικό εύρημα στην έρευνα για εξωγήινη ζωή
Συζητήσεις επί συζητήσεων έχει προκαλέσει στο Ίντερνετ αινιγματική ανακοίνωση της NASA για μία συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη όπου θα ανακοινωθεί ένα μεγάλης σημασίας εύρημα για την έρευνα για εξωγήινη ζωή.
Συζητήσεις επί συζητήσεων έχει προκαλέσει στο Ίντερνετ αινιγματική ανακοίνωση της NASA για μία συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη όπου θα ανακοινωθεί ένα μεγάλης σημασίας εύρημα για την έρευνα για εξωγήινη ζωή.
Η ανακοίνωση καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου για τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης (21:00 ώρα Ελλάδας) όπου η NASA θα κάνει δηλώσεις «για ένα εύρημα αστροβιολογίας που θα επηρεάσει την έρευνα για ενδείξεις εξωγήινης ζωής».
Αμέσως οι εικασίες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, όπως ότι η NASA θα ανακοινώσει ότι ανακάλυψε ίχνη βιολογικής δραστηριότητας στον Τιτάνα ή κάποιον άλλο δορυφόρο του Κρόνου ή σε άλλο πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα.
Μία ματιά στα βιογραφικά των επιστημόνων (βιολόγοι και γεωλόγοι) που θα μιλήσουν δείχνει ότι ασχολούνται συστηματικά με τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις ύπαρξης ζωής σε άλλα αστρικά συστήματα. Για παράδειγμα ένας από τους βιολόγους που θα μιλήσουν ερευνά το πώς θα μπορούσε να υπάρχει ζωή χωρίς νερό, άνθρακα και οξυγόνο, όπως συμβαίνει στη Γη.
Περισσότερο ψύχραιμοι σχολιαστές αναφέρουν ότι η NASA δεν θα ανακοινώσει ότι «ναι, βρέθηκε εξωγήινη ζωή» αλλά, προσθέτουν, η συνέντευξη ότι θα έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραυματίστηκε ο βασικός τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν – Λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό
- Συρία: Οι Κούρδοι κατηγορούν την κυβέρνηση για προδοσία – Σε εξέλιξη βίαιες συγκρούσεις
- «Σαδίστρια νυμφομανής» – Όταν η CIA φακέλωσε την Έρθα Κιτ ως «επικίνδυνη κομμουνίστρια, εχθρό του λαού»
- Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού (pic)
- Νέα απεργία προγραμματίζουν οι οδηγοί ταξί – Οι ημερομηνίες
- Ολυμπιακός – Μαρούσι 104-89: Νέα «100άρα» και 14/14 για τους Πειραιώτες
