
Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών στο Χονγκ Κονγκ έπειτα από επτά χρόνια
Η πόλη του Χονγκ Κονγκ, στην οποία είχε πρωτοεμφανιστεί μια επικίνδυνη μορφή της γρίπης των πτηνών που μεταδίδεται και στον άνθρωπο, επιβεβαίωσε την Πέμπτη το πρώτο κρούσμα της ασθένειας από το 2003.
Η πόλη του Χονγκ Κονγκ, στην οποία είχε πρωτοεμφανιστεί μια επικίνδυνη μορφή της γρίπης των πτηνών που μεταδίδεται και στον άνθρωπο, επιβεβαίωσε την Πέμπτη το πρώτο κρούσμα της ασθένειας από το 2003.
Η τοπική κυβέρνηση ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο «σοβαρό», χαρακτηρισμός που σημαίνει ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος» μετάδοσης, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Η απόφαση για ενδεχόμενη λήψη περαιτέρω μέτρων επρόκειτο να ληφθεί αργότερα την Πέμπτη.
Το νέο κρούσμα αφορά μια γυναίκα 59 ετών που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στις κινεζικές πόλεις της Σαγκάης, της Νανζίν κα του Χανγκζού. Η ασθενής νοσηλεύεται με πνευμονία και οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από ιό γρίπης Α (Η5).
Έξι άτομα πέθαναν και όλα τα πουλερικά της περιοχής θανατώθηκαν όταν ο επικίνδυνος ιός Η5Ν1 πρωτοεμφανίστηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1997.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η έκπληξη του Ολυμπιακού στον Πίτερς για τα γενέθλιά του (vid)
- Απόδραση δύο κρατουμένων από το νοσοκομείο Τρικάλων
- Η Νατάσα Λιόν «συνελήφθη» από την ICE αφού απομακρύνθηκε από την πτήση της
- Φιντάν: Ελλάδα και Κύπρος δεν χρειάζονται στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ – Η συνεργασία τους φέρνει προβλήματα
- ΗΠΑ: Γιατί ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ
- Υπόκλιση σε Ντόρσεϊ από τη Euroleague: «Είναι κορυφαίος και απολαμβάνει κάθε στιγμή» (vid)




