Το Θέατρο Χώρα, η Grasshopper και η Λυκόφως παρουσιάζουν το «The new electric ballroom» στη σκηνή Μικρή Χώρα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Από την Πέμπτη 22 Απριλίου. Οι σημαντικοί αυτοί συντελεστές συναντιούνται για να συνθέσουν τα κομμάτια μιας γοητευτικά εφιαλτικής ιστορίας. Δύο αδελφές, έγκλειστες στο σπίτι τους από την εφηβεία, αναπαριστούν και αφηγούνται καθημερινά μια […]
Το Θέατρο Χώρα, η Grasshopper και η Λυκόφως παρουσιάζουν το «The new electric ballroom» στη σκηνή Μικρή Χώρα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Από την Πέμπτη 22 Απριλίου.
Οι σημαντικοί αυτοί συντελεστές συναντιούνται για να συνθέσουν τα κομμάτια μιας γοητευτικά εφιαλτικής ιστορίας. Δύο αδελφές, έγκλειστες στο σπίτι τους από την εφηβεία, αναπαριστούν και αφηγούνται καθημερινά μια συγκεκριμένη μέρα της ζωής τους, που τους στιγμάτισε πριν σαράντα ολόκληρα χρόνια. Θεατή και βοηθό σε αυτήν την ατέρμονη αναπαράσταση του παρελθόντος καθιστούν την μικρότερη αδελφή τους δημιουργώντας μια ασφαλή φυλακή μιας ψεύτικης πραγματικότητας. Ένας άντρας θα εισβάλλει ως καταλύτης στον μικρόκοσμό τους και ως αγγελιαφόρος του πραγματικού κόσμου, αλλά θα αποτελέσει κι αυτός έναν δυνατό κρίκο για να συνεχιστεί η ιστορία τους…. Για πάντα.
Σημείωμα σκηνοθέτη Τα 4 πρόσωπα του έργου, οι «αφηγητές» δημιουργούν έναν «ζωντανό» τόπο δράσης, με τα απαραίτητα μόνο υλικά επί σκηνής. Μια εξέδρα μνήμης, ερμητικά κλειστή στο παρόν και βαθειά κλεισμένη στα 50΄s και στις ευτυχισμένες μέρες των προσώπων. Οι 4 ηθοποιοί ντυμένοι με το 50΄s παρελθόν των προσώπων μετέρχονται κάθε μέσο και υλικό για να αναπαραστήσουν, να αναβιώσουν και να αφηγηθούν το όνειρο και την απώλειά του.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας