Η Καβάλα με Σμόλαρεκ και Σόσιν στην ενδεκάδα υποδέχεται τον Λεβαδειακό
Με στόχο να μπει με το δεξί στο νέο έτος συνεχίζοντας παράλληλα την εξαιρετική πορεία του α γύρου, η Καβάλα θα υποδεχτεί την Τρίτη (16:45) τον Λεβαδειακό στο «Ανθή Καραγιάννη». Στο συγκριμένο παιχνίδι αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους οι Έμπι Σμόλαρεκ και Λούκας Σόσιν, την ώρα που θα απουσιάσει ο τραυματίας Ουίλσον Ορούμα. Στ. Ψωμιάδης: «Θα είναι σπουδαίο να μπούμε στα πλέι οφ».
Με στόχο να μπει με το δεξί στο νέο έτος συνεχίζοντας παράλληλα την εξαιρετική πορεία του α γύρου, η Καβάλα θα υποδεχτεί την Τρίτη (16:45) τον Λεβαδειακό στο «Ανθή Καραγιάννη».
Στο συγκριμένο παιχνίδι αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους οι Έμπι Σμόλαρεκ και Λούκας Σόσιν, την ώρα που θα απουσιάσει ο τραυματίας Ουίλσον Ορούμα.
Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας αναμένεται να αγωνιστούν για πρώτη φορά με τη φανέλα των «Αργοναυτών», ενώ η συγκυρία το φέρνει έτσι ώστε το ντεμπούτο να είναι μπροστά στο κοινό της ομάδας.
Ο Βαγγέλης Γούτης σκέφτεται μάλιστα να τους ξεκινήσει και στο αρχικό σχήμα, δίνοντας τους φανέλα βασικού και βάζοντάς τους από το πρώτο δευτερόλεπτο στη γραμμή κρούσης.
Είτε σε διάταξη 4-4-2, είτε βάζοντας τρίτο φορ -περιφερειακό- τον Ονουάτσι, με τον Σμόλαρεκ στο άλλο άκρο και τον Σόσιν στην κορυφή.
Ο τεχνικός της Καβάλας, πάντως, αντιμετωπίζει και προβλήματα απουσιών, καθώς εκτός από τους τιμωρημένους Ντομπρασίνοβιτς και Ντουγκλάο, εκτός μάχης είναι και ο Ουίλσον Ορούμα, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.
Αναλυτικά την αποστολή της Καβάλας αποτελούν οι: Κάλατς, Κατεργιαννάκης, Πετκάκτης, Παβίσεβιτς, Ψωμάς, Θεοδωρέλης, Σιόντης, Ντικρόκ, Λεοντίου, Πόποβιτς, Ιωάννου, Οικονόμου, Σουλτανίδης, Γιάννου, Ρινκόν, Ονουάτσι, Σμοράρεκ και Σόσιν.
Ψωμιάδης: «Δεν προσπαθούμε να τρελάνουμε κανέναν»
Για τις μεταγραφές της Καβάλας την περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά και την πορεία της ομάδας στον α γύρο του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομάδας, Σταύρος Ψωμιάδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra:
«Δεν προσπαθούμε να τρελάνουμε κανέναν. Προσπαθούμε να κάνουμε καλή δουλειά, να έχει η ομάδα μία αξιόλογη πορεία και να καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ, εκεί που της αρμόζει να είναι. Δε μετράει το οικονομικό για παίκτες τέτοιας εμβέλειας.
»Είναι η ασφάλεια, η ηρεμία που τους προσφέρεις, οι εγκαταστάσεις και οι υψηλοί στόχοι. Το πρωτάθλημα μας είναι ανταγωνιστικό και πρέπει να παίρνεις ποιοτικούς παίκτες», είπε ο πρόεδρος της Καβάλας που αναφέρθηκε και στην πορεία της ομάδας στο πρώτο μισό της Σούπερ Λιγκ:
«Θα είναι τρομερή κατάκτηση για την ομάδα να μπει στα πλέι οφ. Προσπαθούμε να την φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Εχουμε βάλει μακροχρόνιους στόχους, να καθιερωθεί η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ.
»Γίνεται καλή δουλειά από τώρα για να έχουμε μακροχρόνια αποτελέσματα. Και με νέους παίκτες και με έμπειρους. Αν η ομάδα πάει ακόμη πιο ψηλά, αυτό είναι χαρά για όλους και θετικό αποτέλεσμα».
Σχετικά με τους Σμολάρεκ και Λούκας Σόσιν είπε: «Ο Σμολάρεκ είναι πολύ ευχαριστημένος, ο ίδιος είπε ότι είναι μεγάλο βήμα για την καριέρα του. Θέλει να προσφέρει τα μέγιστα για να φτάσει ψηλά η ομάδα και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει.
»Εχει ήδη κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και θεωρεί ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αντάξιο των περγαμηνών του. Σχετικά με τον Λούκας Σόσιν είχαμε έλλειψη σ αυτή τη θέση.
»Είχαμε μόνο τον Σουλτανίδη και τον Γιάννου και ο προπονητής ήθελε να παίξει με δύο επιθετικούς μπροστά. Επρεπε να καλύψουμε το κενό που υπήρχε.
»Με τη βοήθεια και του Ντομπρασίνοβιτς ο οποίος από το καλοκαίρι μας είχε ζαλίσει για τον Σόσιν, συμφωνήσαμε με τον παίκτη κι ελπίζουμε να βοηθήσει την ομάδα».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά μπροστά του τη Μονακό στο δρόμο για ένα Final-4 – Οι «μάχες» των δύο ομάδων την τελευταία φορά που είχαν παίξει στα πλέι-οφ και οι παίκτες που ήταν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.