
Αχρωμη, άγευστη και άοσμη η πρεμιέρα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών
Η πρεμιέρα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών δεν απέφερε το αναμενώμενο θέαμα στους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και σε εκείνους που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση την αναμέτρηση Νότια Αφρική - Ιράκ, η οποία έληξε με «λευκή» ισοπαλία. Στον πάγκο ο Μπράις Μουν του Παναθηναϊκού.
105
Η πρεμιέρα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών δεν απέφερε το αναμενώμενο θέαμα στους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και σε εκείνους που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση την αναμέτρηση Νότια Αφρική – Ιράκ, η οποία έληξε με «λευκή» ισοπαλία.
Το τελικό αποτέλεσμα (0-0) αντικατοπτρίζει πλήρως το θέαμα που παρουσίασαν στο «Ελις Στέιντιουμ» του Γιοχάνεσμπουργκ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
Αγνωστοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με τον σταρ των «Μπαφάνα-Μπαφάνα» και της Έβερτον, Στίβεν Πίενααρ, να μπαίνει στο ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο και τον «δικό μας», Μπράις Μουν, του Παναθηναϊκού να παραμένει στον πάγκο.
Οι μοναδικές ευκαιρίες του αγώνα δημιουργήθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και η εξέλιξή τους ήταν επίσης ενδεικτική της ποιότητας των ομάδων. Στο 80 ο Μασέγκο έφυγε μόνος του από… ελεύθερο βολέ του τερματοφύλακα Κούνε, όμως νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κασίντ.
Στο 84 ο Μοντίσε με κεφαλιά ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, αλλά τη μπάλα σταμάτησε ο συμπαίκτης του, Ντικγκατσόι, στην προσπάθειά του να τη στείλει στα δίχτυα, ένα μέτρο πριν από τη γραμμή του τέρματος.
Με τον αγώνα αυτόν άνοιξε η «αυλαία» της διοργάνωσης, που ουσιαστικά αποτελεί «test event» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.
Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
Κίτρινες: Φαντένι, Σιμπάγια – Νασάτ.
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Ζοέλ Σαντάνα): Κούνε, Μασιλέλα, Μοκοένα, Μπουθ, Γκάξα, Μοντίσε, Ντικγκατσόι, Μλόνγκο, Σιμπάγια, Πάρκερ (85΄ Πίενααρ), Φαντένι (77΄ Μασέγκο).
ΙΡΑΚ (Μπόρα Μιλουτίνοβιτς): Κασίντ, Αμπάς, Ρεχέμα, Ματζίντ, Αλί Καρίμ, Σακέρ, Καράρ (74΄ Χαουάρ), Νασάτ, Μαχντί Καρίμ (88΄ Σαλίχ), Μοχάμεντ Εμάντ (76΄ Αλαά), Γιουνίς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Γιορτή σήμερα 21 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





