
Στέλεχος της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση στο Πακιστάν, λέει αξιωματούχος
Στέλεχος μεσαίου μεγέθους της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε την Παρασκευή σε αμερικανική πυραυλική επίθεση στο Ουαζιριστάν του βορείου Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Συνολικά 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
91
Στέλεχος μεσαίου μεγέθους της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε την Παρασκευή σε αμερικανική πυραυλική επίθεση στο Ουαζιριστάν του βορείου Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Συνολικά 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Πακιστανός αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ότι το στέλεχος της Αλ Κάιντα είναι ο Αμπού Ακάς, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι Ιρακινός. «Είναι μεσαίου βεληνεκούς στέλεχος της Αλ Κάιντα και η ζωή του στο Μιρ Αλί προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας» είπε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Δεκαπέντε έως 20 άτομα έχασαν συνολικά τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Ακολούθησε και δεύτερο πλήγμα σε κρησφύγετο ανταρτών σε ζώνη κοντά στην Ουάνα, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας του Πακιστάν, το οποίο προκάλεσε το θάνατο επτά ανταρτών.
Σε μία άλλη εξέλιξη, οι ιρακινές δυνάμεις συνέλαβαν σε επιδρομή κατά της ιρακινής Αλ Κάιντα, 220 ανθρώπους στη δυτική επαρχία Ανμπαρ, πρώην προπύργιο των ενόπλων.
Ο ιρακινός στρατός με την υποστήριξη της αστυνομίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης επιδρομή σε σπίτια στο χωριό Οουεσάτ, στη νότια επαρχία Ανμπαρ, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται ένοπλοι σουνίτες ισλαμιστές, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Τάρεκ Γιουσούφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: 2 στους 3 Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει στον λαό γιατί γίνεται ο πόλεμος
- Ιράν: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε πρόσωπα και εταιρείες που «διευκόλυναν» τις εξαγωγές πετρελαίου στην Κίνα
- Η ΕΕ προσκαλεί τους Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με τη μετανάστευση
- Κάτω Πατήσια: Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας
- Ιράν: Μονόδρομος για τις ΗΠΑ η αποδοχή του σχεδίου 14 σημείων της Τεχεράνης, τονίζει ο Γαλιμπάφ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κόφτες και κίνητρα
