89

Η Εθνική σφράγισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2008 μέσα στην Κωνσταντινούπολη και όπως τόνισε ο Ότο Ρεχάγκελ «είχαμε δύο στόχους, την ρεβάνς και την πρόκριση. Η ομάδα έπαιξε με καρδιά και με μυαλό και κατάφερε να πετύχει και τους δύο αυτούς στόχους».

ΟΟμοσπονδιακός τεχνικός προσέθεσε:

«Από την αρχή κυνηγήσαμε το παιχνίδι και προσπαθήσαμε να βγάλουμε το γκολ. Στο β ημίχρονο ο αντίπαλος μας πίεσε και είχε 2-3 ευκαιρίες, αλλά δεν τις τελείωσε όπως θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη νίκη».

Για την πορεία της Εθνικής στον 3ο προκριματικό όμιλο, ο Γερμανός προπονητής τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή δουλέψαμε για την πρόκριση και τα καταφέραμε. Του χρόνου στο φεστιβάλ της Ευρώπης θα είμαστε παρόντες».

Σχετικά με τις οδηγίεςπου έδωσε στους παίκτες του πριν την αναμέτρηση, ανέφερε:

«Τους επεσήμανα ότι είναι μια ιδιαίτερη μέρα, αφού μπορείς με μία νίκη να πετύχεις δύο στόχους, δηλαδή την ρεβάνς και την πρόκριση».

Τέλος, για το τι τον ικανοποίησε από το παιχνίδι της ομάδας του και σε ποιον τομέα χρειάζεται βελτίωση, ο Οτο Ρεχάγκελ τόνισε:

«Το πολύ θετικό ήταν η αμυντική λειτουργία και αυτό που πρέπει να βελτιωθεί, είναι να παίξουμε καλύτερα στις αντεπιθέσεις».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Τουρκίας, Φατίχ Τερίμ τόνισε:

«Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα, κέρδισε δίκαια, ενώ θα μπορούσε να βάλει περισσότερα τέρματα!

»Κάναμε λάθος στην άμυνα στη φάση του γκολ και στη συνέχεια δεν αντιδράσαμε σωστά για να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε τη νίκη. Και πλέον, αυτό πρέπει να το κάνουμε στο ματς με τη Νορβηγία.

» Δεν είναι σωστό αυτό που έγινε από τους φιλάθλους προς τους παίκτες, αφού όλοι αγωνίζονται για την ομάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr