
«O Λίβανος θα γίνει νεκροταφείο των εισβολέων» απειλεί ο Χασάν Νασράλα
Απειλές εξαπέλυσε ο αρχηγός της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, λέγοντας ότι ο Λίβανος θα γίνει «το νεκροταφείο των εισβολέων».
91
Απειλές εξαπέλυσε ο αρχηγός της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, λέγοντας ότι ο Λίβανος θα γίνει «το νεκροταφείο των εισβολέων».
Ο Νασράλα στην ομιλία που εκφώνησε μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα νότια προάστια της Βηρυτού, με αφορμή την ημέρα του πένθους της Ασούρα, αρνήθηκε ότι η Χεζμπολάχ προκαλεί τη βία και κατηγόρησε τον πρόεδρο Μπους και το Ισραήλ ότι «προσπαθούν να νικήσουν τα κινήματα αντίστασης στον Λίβανο, την Παλαιστίνη, το Ιράκ, ξεκινώντας εμφυλίους πολέμους».
«Ο Λίβανος δεν θα ηττηθεί. Δεν θα επιτρέψουμε να κατακτηθεί […] και αποδείξαμε πως είμαστε ικανοί να πολεμήσουμε» προσέθεσε ο αρχηγός της Χεζμπολάχ αναφερόμενος στην αδυναμία του ισραηλινού στρατού να νικήσει την αντίσταση των στρατιωτών της Χεζμπολάχ στον πόλεμο του καλοκαιριού του 2006.
Ο Νασράλα απαντώτας στις κατηγορίες του προέδρου Μπους ότι η Χεζμπολάχ προκαλεί το χάος, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι ο πρόεδρος Μπους είναι αυτός που διατάζει το θάνατο γυναικών και μικρών παιδιών, καθώς και ηλικιωμένων στο Λίβανο.
Νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες σιίτες πραγματοποίησαν πορεία με αφορμή τη γιορτή της Ασούρα στα νότια προάστια της Βηρυτού φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ». Κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές υπογράμμισαν επίσης την πίστη τους στον Νασράλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παρίσταναν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν πολίτες – Είχαν βγάλει πάνω από 3 εκατ. ευρώ
- Δίκη Μαραντόνα: Τι έδειξε η εξέταση του ιατροδικαστή στην καρδιά του θρύλου της μπάλας
- «Αλμα της ανθρώπινης εξέλιξης» μετά την εμφάνιση της γεωργίας
- e-ΕΦΚΑ: Τι αλλάζει για πολίτες και επιχειρήσεις με το νέο πληροφοριακό σύστημα
- Δίδαξαν με το παράδειγμα τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού
- Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε από μικρή φίλη του Ολυμπιακού στο Πριγκιπάτο (vid)


