
Ελεύθεροι οι περισσότεροι απαχθέντες εργαζόμενοι της Shell στη Νιγηρία
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 45 από τους 60 εργαζόμενους σε σταθμό άντλησης πετρελαίου της πολυεθνικής εταιρείας Shell στο Δέλτα του Νίγηρα που κρατούνταν όμηροι από ενόπλους. Εκφράζονται ελπίδες ότι θα απελευθερωθούν σύντομα και οι υπόλοιποι 15 εργαζόμενοι.
51
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 45 από τους 60 εργαζόμενους σε σταθμό άντλησης πετρελαίου της πολυεθνικής εταιρείας Shell στο Δέλτα του Νίγηρα που κρατούνταν όμηροι από ενόπλους. Εκφράζονται ελπίδες ότι θα απελευθερωθούν σύντομα και οι υπόλοιποι 15 εργαζόμενοι.
«Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους απελευθερώθηκαν αργά χθες το βράδυ [Τρίτη], αλλά περίπου 15 άτομα εξακολουθούν να κρατούνται. Υπάρχει η ελπίδα ότι θα απελευθερωθούν πιθανώς εντός της ημέρας» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας αξιωματούχος της αγγλο-ολλανδικής εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης όταν δεκάδες νεαροί ένοπλοι κατέλαβαν ένα σταθμό άντλησης της Shell στο ποταμό Ναν στο κρατίδιο Μπαγέλσα. Οι διπραγματεύσεις που άρχισαν μεταξύ των τοπικών αρχών και των ενόπλων βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εντός τριών μηνών η εκδίκαση υποθέσεων που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα – Τι προβλέπει η ρύθμιση
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Basketball Champions League: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο νικητής του Final 4
- Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Τελευταίο αντίο στον παπά-Τσάκαλο – Εφερε την ανατροπή με το ξύπνα παπά, ξύπνα λαέ, είπε ο γιος του
- Τα συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Γκιώνη

