Σημαντική πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την άνοδο του πετρελαίου
Τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Νοέμβριο καταγράφουν οι μετοχικές τιμές στην Ευρώπη, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές πυροδότησε πιέσεις στις χημικές βιομηχανίες, όπως τη BASF, και τους αερομεταφορείς, όπως τη British Airways.
Τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Νοέμβριο καταγράφουν οι μετοχικές τιμές στην Ευρώπη, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές πυροδότησε πιέσεις στις χημικές βιομηχανίες, όπως τη BASF AG, και τους αερομεταφορείς, όπως τη British Airways Plc.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού ελαφρού αργού βρίσκεται μια ανάσα από τα 65 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ ανέρχονταν στα 63,58 δολάρια, εν μέσω ανησυχιών για διακοπή της προσφοράς αργού από το Ιράν και τη Νιγηρία που από κοινού παράγουν το 7,5% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως.
Απώλειες 0,5% σημείωσε η μετοχή της μεγαλύτερης παγκοσμίως βιομηχανίας χημικών BASF και 0,6% η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας BA.
Στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος συνέβαλε και η πτώση 2,8% που κατέγραψε, σήμερα, ο δείκτης Nikkei στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο, γεννώντας ανησυχίες για το ότι ο πρόσφατος καλπασμός των τιμών ήταν υπερβολικός.
Στις 11.14 ώρα Ελλάδος, στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE υποχωρούσε σε ποσοστό 0,60%. Στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 σημείωνε απώλειες 0,90% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax κατέγραφε πτώση 1,12%.