Αυξήσεις έως και 40% και στα εκτός σχεδίου ετοιμάζει η κυβέρνηση
Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων σε ολόκληρη την επικράτεια αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο τρίμηνο το υπουργείο Oικονομικών, καθώς συμπληρώνονται περίπου επτά χρόνια από την πρώτη εφαρμογή του συστήματος.
28
Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων σε ολόκληρη την επικράτεια αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο τρίμηνο το υπουργείο Oικονομικών, καθώς συμπληρώνονται περίπου επτά χρόνια από την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας γης εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών που δεν έχουν ειδικούς όρους δόμησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, η αναπροσαρμογή των εν λόγω τιμών θα κυμανθεί από 30% ως 40%, ενώ μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένονται στις υπό αξιοποίηση περιοχές (παραθαλάσσιες, περιοχή Μεσογείων κ.λπ.). Το γεγονός αυτό αναμένεται να επιφέρει πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, ενώ όσοι προχωρήσουν σε μεταβίβαση αγροτεμαχίων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο σε σχέση με σήμερα.
Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Oικονομικών θα εξετάσει σοβαρά αιτήματα που έχουν καταφθάσει το τελευταίο διάστημα στις αρμόδιες υπηρεσίες για μείωση των τιμών αυτών στην περίπτωση που υπερβαίνουν τις αγοραίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Πέντε νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά κοντά στη Βαρκελώνη
- O Κούτσιας σκόραρε στην Ελβετία και αφιέρωσε το γκολ στους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ (vid)
- Κολωνάκι: Χειροπέδες σε τραγουδίστρια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Ζημιές σε 5 ΙΧ
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό 16χρονου έξω από σχολείο
- «Θεραπεία που χορεύει» αποκατέστησε τραυματισμό σε νωτιαίο μυελό εργαστηρίου
- Ποιες ομάδες της Euroleague θέλουν τον Ντάριο Σάριτς
- Οι πρώτες μέρες με το κουτάβι στο σπίτι – Τι να περιμένουμε και τι κάνουμε
- Μαρινέλλα: Έτοιμη η βιογραφία της από τον Γιάννη Ξανθούλη – Οι άγνωστες στιγμές της ζωής της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442