Το 57% των Ελλήνων ηλικίας 50 έως 59 ετών επιθυμούν να βγούν σε πρόωρη σύνταξη
Το 57% των Ελλήνων ηλικίας 50 έως 59 ετών επιθυμούν να βγούν στη σύνταξη «το συντομότερο δυνατόν», εξαιτίας της εργασιακής ανασφάλειας. Το ίδιο θέλουν το 67% των Ισπανών και το 60% των Ιταλών συνομηλίκων τους, σύμφωνα με την έρευνα SHARE 2004 σε 10 χώρες.
88
Το 57% των Ελλήνων ηλικίας 50 έως 59 ετών επιθυμούν να βγούν στη σύνταξη «το συντομότερο δυνατόν», ενώ το ίδιο θέλουν το 67% των Ισπανών και το 60% των Ιταλών συνομηλίκων τους, σύμφωνα με την έρευνα SHARE 2004 σε 10 χώρες.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας SHARE 2004 (Υγεία και Σύνταξη στην Ευρώπη) που έγινε από το Ινστιτούτο Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μανχάιμ σε 10 ευρωπαικές χώρες,
«Το ποσοστό των ατόμων που θέλουν να βγούν στη σύνταξη το συντομότερο δυνατόν αυξάνεται κυρίως στον νότο της Ευρώπης, αλλά και στον βορρά, με εξαίρεση την Ελβετία».
«Το 67% των Ισπανών ηλικίας 50 έως 59 ετών θέλουν να βγουν το συντομότερο στη σύνταξη, όπως επίσης το 60% των Ιταλών, το 57% των Γάλλων, το 57% των Ελλήνων και το 54% των Αυστριακών», αναφέρει η έρευνα.
Αντίθετα, στην Ολλανδία το ποσοστό των 50ρηδων που θέλουν να βγουν στη σύνταξη ανέρχεται στο 31%, στην Ελβετία στο 33%, στη Γερμανία και στη Σουηδία στο 43% και στη Δανία στο 45%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο και επιχείρησε να την καλύψει ο συνοδηγός
- Ο μοναχικός δρόμος του Τσιτσιπά: Όταν το τένις γίνεται εσωτερική μάχη
- Άννα Βίσση: Τέλος εποχής στο Hotel Ερμού – Πότε θα γίνει η συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Σιωπητήριο Μητσοτάκη για τις δικογραφίες με τους «γαλάζιους» υπουργούς και βουλευτές για ΟΠΕΚΕΠΕ
- «Μεταφέρθηκε στην εντατική ο Μιρτσέα Λουτσέσκου – Το βράδυ του Σαββάτου χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του»
- Μοσχάτο: Φωτιά σε Ι.Χ. και ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο τα ξημερώματα – Τι προβληματίζει την Αστυνομία
- Σκέφτεστε να αποκτήσετε σκύλο; Ανακαλύψτε με ποιον μπορείτε να συνυπάρξετε αρμονικά
- Η Ιαπωνία επιστρέφει στη Φουκουσίμα με τεχνολογία αιχμής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442