
Ιρακινή οργάνωση ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε Αμερικανό όμηρο
Τη δολοφονία Αμερικανού ομήρου στο Ιράκ ανακοίνωσε ο Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ σε προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε επειδή η αμερικανική κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των απαγωγέων. Δεν επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος.
31
Τη δολοφονία Αμερικανού ομήρου στο Ιράκ ανακοίνωσε ο Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ σε προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε επειδή η αμερικανική κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των απαγωγέων, προστίθεται στην προκήρυξη.
Η οργάνωση ζητούσε μεταξύ άλλων την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους Ιρακινούς επλήγησαν από τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράκ, καθώς και την απελευθέρωση όσων συλληφθέντων ανταρτών βρίσκονται σε αμερικανικές φυλακές.
Πρόκειται για τον Αμερικανό «σύμβουλο ασφαλείας του υπουργείου Οικισμού», Ρόναλντ Σουλτς, 40 ετών. «Ο εγκληματίας πολέμου Μπους συνεχίζει την υπεροψία του και δεν δίνει καμία αξία στις ανθρώπινες ζωές, εκτός εάν υπηρετούν τις εγκληματικές του πράξεις. Εφόσον η απάντησή του στα αιτήματα ήταν ανεύθυνη, φέρει την ευθύνη της στάσης του προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η αυθεντικότητα της προκήρυξης δεν μπορούσε να επαληθευτεί άμεσα και επίσης δεν υπήρξε φωτογραφικό υλικό ή βίντεο που να συνοδεύει την ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε σε δικτυακό τόπο που χρησιμοποιείται συχνά από τους αντάρτες.
Δεν επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος
Πάντως, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία επιβεβαίωση πως μια οργάνωση εξτρεμιστών στο Ιράκ εκτέλεσε έναν Αμερικανό όμηρο, τον οποίο είχε απαγάγει.
«Μέχρι τώρα δεν έχω επίσημη επιβεβαίωση γι αυτό» δήλωσε ο Φρέντερικ Τζόουνς , εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ξύλινου παταριού στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
- Χωροταξικό τουρισμού: Δείτε τι αλλάζει σε νησιά και Airbnb
- Τέλος ο Πέριν από τον Ολυμπιακό
- Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την έρευνα πρέπει να είναι ανθεκτικός στις κρίσεις, λένε οι περιφέρειες
- Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 54χρονου



