
Αλλο ένα σύμβολο για το δίκτυο του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου
Ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος αποκτούν άλλο ένα έμβλημα, που επιτρέπει στο Ισραήλ να ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και ταυτόχρονα τερματίζει μία διαμάχη δεκαετιών.
38
Ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος αποκτούν άλλο ένα έμβλημα, που επιτρέπει στο Ισραήλ να ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και ταυτόχρονα τερματίζει μία διαμάχη δεκαετιών.
Οι χώρες που υπέγραψαν το 1949 τη Συνθήκη της Γενεύης ψήφισαν να προστεθεί άλλο ένα σύμβολο, ένας ερυθρός κρύσταλος σε λευκό φόντο με σχήμα διαμαντιού, στον οποίον μπορεί να τοποθετηθεί ο Ερυθρός Αστέρας του Δαυίδ, το σύμβολο της ισραηλινής οργάνωσης Magen David Adom (MDA).
«Το πρωτόκολλο εγκρίθηκε. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να το υιοθετήσουμε με ομοφωνία» δήλωσε εκπρόσωπος της ελβετικής κυβέρνησης, η οποία από την αρχή των σχετικών διαπραγματεύσεων επιδίωκε την ομόφωνη γνώμη όλων των μελών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για το θέμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι
- Ακράτα: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Άμπελο – Δεν απειλούνται σπίτια

