
Με ενθουσιασμό υποδέχεται ο τουρκικός Τύπος την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία υποδέχθηκε ο τουρκικός Τύπος την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. «Γεια σου Ευρώπη» γράφει η Hurriyet, ενώ ο αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ εξηγεί γιατί η 3η Οκτωβρίου είναι η καλύτερη μέρα της ζωής του.
30
Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία υποδέχθηκε ο τουρκικός Τύπος την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. «Γεια σου Ευρώπη» γράφει η Hurriyet, ενώ ο αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ εξηγεί γιατί η 3η Οκτωβρίου είναι η καλύτερη μέρα της ζωής του.
Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει ο δημοσιογράφος στην αγγλόφωνη Turkish Daily News: «Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου, διότι η Τουρκία επιτέλους μπαίνει στο τρένο της ΕΕ. Καμία υποψήφια χώρα δεν έχει αποτύχει να φθάσει στον τελικό προορισμό, από τη στιγμή που ανέβηκε στο τρένο.
» Κάθε μία αποβιβάστηκε στην τελευταία στάση. Η Τουρκία θα κάνει το ίδιο.»
«Γεια σου Ευρώπη» γράφει στην πρώτη σελίδα η Hurriyet, προσθέτοντας ότι «ένα όνειρο 42 ετών για την Τουρκία γίνεται πραγματικότητα».
Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι η χώρα επέστρεψε δύο φορές από τις πύλες της Βιέννης: «Αυτή τη φορά μπαίνει στην Ευρώπη μέσω της ειρήνης και της συνεργασίας».
Η Radikal γράφει στην πρώτη σελίδα της: «Το ταξίδι άρχισε» και προσθέτει: «Αίσιο τέλος: Τουρκία και ΕΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Η Vatan γράφει: «Εμείς αντισταθήκαμε. Εμείς κερδίσαμε. Ύστερα από 42 χρόνια, το όνειρο της Τουρκίας γίνεται πραγματικότητα. Ύστερα από παζάρια 28 ωρών, άρχισαν οι επίσημες διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για πλήρη ένταξη στην ΕΕ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Από μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία – «Ο Τραμπ σκέφτεται σοβαρά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων»
- Αυξάνονται με ρυθμό 10% τα βιολογικά φάρμακα την τελευταία 12ετία
- Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]
- Το πλάνο «Weekly 45» θα βάλει για τα καλά το τρέξιμο στη ζωή σου
- Καιρός: Στους 33 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος την Τρίτη – Οι πιο ζεστές περιοχές
- «Ωρα μηδέν» για τα πατίνια – Όλο το σχέδιο



