
Παρακώλυση της κάλυψης του πολέμου στο Ιράκ από τις ΗΠΑ καταγγέλλει το Reuters
Για παρεμπόδιση της πλήρους κάλυψης των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ από τα αμερικανικά στρατεύματα κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που απέστειλε σχετική επιστολή στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ.
31
Για παρεμπόδιση της πλήρους κάλυψης των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ από τα αμερικανικά στρατεύματα κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που απέστειλε σχετική επιστολή στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα αναφέρεται στη συμπεριφορά των Αμερικανών στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων κράτησης και των ακούσιων πυροβολισμών εναντίον δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με επιστολή προς το γερουσιαστή της Βιρτζίνια Τζον Ουόρνερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το πρακτορείο καταγγέλλει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις περιορίζουν τη δυνατότητα των ξένων δημοσιογράφων να εργαστούν.
Στην επιστολή, που υπογράφει ο διευθυντής του πρακτορείου Reuters Ντέιβιντ Σλέσινγκερ, γίνεται έκκληση προς τον Ουόρνερ να θέσει το θέμα των εντεινόμενων ανησυχιών των μέσων ενημέρωσης στον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος πρόκειται να καταθέσει στην Επιτροπή αύριο, Πέμπτη.
Παράλληλα καλεί τον Ουόρνερ να ζητήσει από τον Ράμσφελντ να επιλύσει τα θέματα αυτά «με ένα τρόπο που θα εξισορροπεί τα νόμιμα συμφέροντα των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ με τα εξίσου νόμιμα δικαιώματα των δημοσιογράφων».
Τουλάχιστον 66 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι εκ των οποίων Ιρακινοί, σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τον Μάρτιο του 2003 που άρχισε ο πόλεμος στη χώρα αυτή.
Οι αμερικανικές δυνάμεις παραδέχθηκαν ότι σκότωσαν τρεις δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters. Το Reuters πάντως πιστεύει πως ένας τέταρτος δημοσιογράφος που εργαζόταν για το πρακτορείο και έχασε τη ζωή του στο Ραμάντι πέρυσι σκοτώθηκε από Αμερικανό ελεύθερο σκοπευτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- CIA, Γάζα και Ιράν – Το εντυπωσιακό κλείσιμο των Strokes στο Coachella
- Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυση του – Η ανάρτηση της ΠΑΕ (pic)
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: 50χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε γλέντι
- Λιοσίων: Στον εισαγγελέα ο 16χρονος Σουδανός που παρέσυρε την 16χρονη
- Λαζαρίδης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – «Ο πρωθυπουργός είχε ευθύνη»
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΚΑ’)



