26

Η Βραζιλία είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η ομάδα του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα νίκησε στον ημιτελικό, ο οποίος διεξήχθη στο «Φρανκενστάντιον» της Νυρεμβέργης, τη Γερμανία με 3-2 και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, που θα γίνει την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη.

Εκεί η «σελεσάο» θα αντιμετωπίσει το νικητή του κυριακάτικου (7 μ.μ.) ημιτελικού ανάμεσα στο Μεξικό και την Αργεντινή.

Οι πρωταθλητές κόσμου πήραν τη νίκη χάρη στα γκολ των Αντριάνο (20΄, 76΄) και Ροναλντίνιο (42΄ πεν.), ενώ τα «πάντσερ» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά δύο φορές με τους Ποντόλσκι (22΄) και Μπάλακ (+45΄ πεν.).

Έτσι η Γερμανία θα δώσει το «παρών» στο «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη στη Λειψία, με τον ηττημένο του αυριανού ημιτελικού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Λέμαν, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Χουτ, Σνάιντερ, Ντάισλερ (83΄ Χάνκε), Φρινγκς, Μπάλακ, Ερνστ (87΄ Μπορόφσκι), Κουράνι (63΄ Ασαμόα), Ποντόλσκι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Ντίντα, Μάικον (46΄ Σισίνιο), Λούσιο, Ρόκε Ζούνιορ, Ζιλμπέρτο, Κακά (78΄ Ρενάτο), Εμερσον, Ζε Ρομπέρτο, Ροναλντίνιο, Αντριάνο, Ρομπίνιο (87΄ Ζούλιο Μπαπτίστα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ