Με άνοδο 1,24% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σε «θερμό» κλίμα διεξήχθησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αυξημένες αγορές μετοχών, κυρίως υψηλής κεφαλαιοποίησης, λόγω και των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες εταιρείες.
Σε «θερμό» κλίμα διεξήχθησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αυξημένες αγορές μετοχών, κυρίως υψηλής κεφαλαιοποίησης, λόγω και των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες εταιρείες.
Ο γενικός δείκτης τιμών ανήλθε σε νέα υψηλά επίπεδα τετραετίας, αφού ξεπέρασε την προηγούμενη υψηλή τιμή των 3.075 μονάδων (21/2/2005), έφτασε ενδοσυνεδριακά έως τις 3.095,41 μονάδες και τελικά έκλεισε στις 3.092,86 μονάδες καταγράφοντας σημαντική άνοδο κατά 1,24%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,76%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,75% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο κατά 0,70%.
Με θετική μεταβολή έκλεισαν όλοι οι επί μέρους κλαδικοί δείκτες με εξαίρεση των ορυκτών-τσιμέντων που υποχώρησε κατά 0,99%. Ο τραπεζικός κλάδος ήταν πρωταγωνιστής της συνεδρίασης και πέτυχε την καλύτερη επίδοση, αφού στο κλείσιμο ενισχύθηκε κατά 3,10%. Ακολούθησαν οι κλάδοι της πληροφορικής και των ασφαλειών με άνοδο 2,22% και 1,32% αντίστοιχα.
Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε βελτίωση σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις και ανήλθε στα 251,4 εκατομμύρια ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν, 181 σημείωσαν άνοδο, 102 έκλεισαν με απώλειες και 68 εμειναν σταθερές.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας