
Περισσότερο συναινετικός ο Μπους στη δεύτερη θητεία, εκτιμά ο Βρετανός πρωθυπουργός
Η συναίνεση θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της δεύτερης θητείας του Μπους εκτιμά ο Τόνι Μπλερ. Μιλώντας στον Guardian, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημειώνει ότι ο πρόεδρος έχει συνειδητοποιήσει ότι η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τα όπλα.
30
Η συναίνεση θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της δεύτερης θητείας του Μπους εκτιμά ο Τόνι Μπλερ. Μιλώντας στον Guardian, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημειώνει ότι ο πρόεδρος έχει συνειδητοποιήσει ότι η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τα όπλα.
Ο Τόνι Μπλερ αναφέρει ακόμα ότι ήδη από το 2001 έχει υπάρξει αλλαγή στην πολιτική της Ουάσινγκτον, γεγονός που και ο ίδιος έχει διαπιστώσει στις κατ ιδίαν συνομιλίες του με τον Μπους.
«Ο πρόεδρος έχει καταλάβει ότι παρά το γεγονός ότι τα στρατιωτικά μέτρα είναι σημαντικά, πρέπει να υπάρχει πολύπλευρη αντιμετώπιση για τη λύση των παγκόσμιων προβλημάτων» τονίζει.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι η πρώτη μετά την ορκωμοσία επίσκεψη στο εξωτερικό θα γίνει στην Ευρώπη ακριβώς για να δείξει ότι επιθυμεί τη στενότερη συνεργασία με τους συμμάχους του.
Σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ήδη χτύπημα κατά του Ιράν, ο Μπλερ δεν έκανε κανένα σχόλιο, διευκρινίζοντας πάντως ότι έως σήμερα οι Αμερικανοί έχουν δεχθεί ότι Γάλλοι, Γερμανοί και Βρετανοί έχουν τον πρώτο λόγο στην προσπάθεια να μην αναπτύξει το Ιράν το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Σε ερώτηση για το αν Βρετανοί κομάντος της SAS επιχειρούν στο Ιράν ο Μπλερ επανέλαβε την πάγια θέση να μην αναφέρεται στις δραστηριότητες των ειδικών δυνάμεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Αρωμα εκλογών…
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ

