
Οκτακόσιους τραυματίες μετρά η Βρετανία στον πόλεμο στο Ιράκ
Περίπου 800 Βρετανοί στρατιώτες έχουν τραυματισθεί στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου τον Μάρτιο του 2003, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, επικαλούμενη νεώτερο απολογισμό που εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση.
38
Περίπου 800 Βρετανοί στρατιώτες έχουν τραυματισθεί στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου τον Μάρτιο του 2003, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, επικαλούμενη νεώτερο απολογισμό που εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση.
Το υπουργείο Αμύνης, το οποίο αρχικά είχε αρνηθεί να αποκαλύψει τον απολογισμό, αναγκάσθηκε εν τέλει να ανακοινώσει πως 790 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν τραυματισθεί σε πολεμικά επεισόδια ή σε διάφορα ατυχήματα.
Η κυβέρνηση πάντως δεν παρέσχε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τη σοβαρότητα των τραυμάτων των θυμάτων.
Μολαταύτα, βρετανική ανθρωπιστική οργάνωση, που ασχολείται με τους ακρωτηριασμένους παλαίμαχους στρατιωτικούς, ανακοίνωσε πως εννέα στρατιώτες υπέστησαν ακρωτηριασμούς, δύο εξ αυτών χάνοντας και τα δύο πόδια τους, ενώ δύο άλλοι έχασαν το ένα μάτι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των Βρετανών τραυματιών είναι δεκαπλάσιος από αυτόν των νεκρών, που έως σήμερα έχει καθορισθεί στους 75.
Όπως τονίζει η εφημερίδα, έως σήμερα η βρετανική κυβέρνηση έχει φροντίσει να μη δημοσιεύσει τίποτε σχετικό με την τύχη των τραυματιών.
Ο Βρετανός υπουργός Αμύνης Τζεφ Χουν μόλις και μετά βίας έκανε μία επίσκεψη στο νοσοκομείο που νοσηλεύονται οι Βρετανοί τραυματίες που επιστρέφουν από το Ιράκ, ενώ ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κι άλλα σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης ούτε μία. Ωστόσο, κατά την εφημερίδα, ο Μπλερ έχει επισκεφθεί τους τραυματίες σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στα νότια της Βασόρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Αρωμα εκλογών…
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ

