
Ντέρμπι Ηρακλή-Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Α1 βόλεϊ
Πρεμιέρα το Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών βόλεϊ, και με το «καλημέρα» το πρώτο ντέρμπι της περιόδου είναι γεγονός. Ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο «Κατσάνειο», ενώ ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός δοκιμάζεται κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
26
Πρεμιέρα το Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών βόλεϊ, και με το «καλημέρα» το πρώτο ντέρμπι της περιόδου είναι γεγονός. Ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο «Κατσάνειο», σε έναν αγώνα μεταξύ των «εμπορικότερων» ομάδων του πρωταθλήματος (με βάση τους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτές).
Το «κρας τεστ» αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα αποτελέσει την «πρόγευση» όσων αναμένεται να ακολουθήσουν. Στον αγώνα του σούπερκαπ ο Ηρακλής νίκησε μάλλον εύκολα τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του την εφετινή περίοδο, οπότε μένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός -ενισχυμένος με τον σπουδαίο Μάρκος Μιλίνκοβιτς- μπορεί να απειλήσει τον «γηραιό» στην έδρα του, αμφισβητώντας τον τίτλο του «μεγάλου φαβορί» που του έχει αποδωθεί.
Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός αναμένεται να δοκιμαστεί σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, όπως εκείνη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενώ στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων» ο Πανελλήνιος θα φιλοξενήσει στην Κυψέλη τον Μίλωνα.
Το Παγκράτι περιμένει τον ΠΑΟΚ στο Μετς, και η ΕΑ Πατρών, που έχει πλέον και επίσημα προπονητή τον Γιάννη Νικολάκη, την ΑΕ Νίκαιας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση της Κρήτης, ανάμεσα στο Ρέθυμνο και την Ορεστιάδα.
Οι αλλαγές
Από την εφετινή περίοδο, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας με βάση την κατάταξή τους στο βαθμολογικό πίνακα, θα μετάσχουν σε ένα νέο-μίνι πρωτάθλημα, όπου θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από την κανονική περίοδο.
Οι δύο πρώτες θα αγωνιστούν στον τελικό διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή, που θα κριθεί στις τρεις νίκες (τρία νικηφόρα παιχνίδια).
Αναφορικά με την 5η θέση, και εφόσον αυτή οδηγεί στην Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί αγώνας πλέι οφ μεταξύ της 5ης και 6ης ομάδας, στο γήπεδο της 5ης.
Από την εφετινή περίοδο έπαψαν να υφίστανται οι αγώνες πλέι άουτ, κι έτσι οι δύο ομάδες που κατέλαβαν τις ισάριθμες τελευταίες θέσεις στην κατάταξη, θα υποβιβάζονται αυτομάτως στην Α2.
Το πρόγραμμα:
16:00 Ρέθυμνο-Ορεστιάδα
17:00 Hρακλής-Ολυμπιακός
18:00 Πανελλήνιος-Μίλωνας
19:00 ΕΑ Πατρών-ΑΕ Νίκαιας
19:00 Εθνικός Αλεξ/πολης-Παναθηναϊκός
19:00 Παγκράτι-ΠΑΟΚ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Κλιματοπληθωρισμός»: Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει το κόστος διαβίωσης
- Μπάγερν: Πως χειρίστηκε ο Κομπανί παίκτη που κοιμήθηκε μπροστά σε όλη την ομάδα (pics)
- ΕΕ: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποκλείουν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση
- «Ό,τι κι αν παίξουμε, θα ακούγεται σαν Iron Maiden»: Στιβ Χάρις, Μπρους Ντίκινσον & 50 χρόνια μπάντα
- Πρεβολαράκη: Ασημένιο μετάλλιο στα 53κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης
- Γαλλικά ΜΜΕ για επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: «Σύμμαχος-κλειδί η Ελλάδα»

