
Σε κλίμα συγκίνησης η Γαλλία κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών
Σε βαρύ κλίμα διεξήχθη ο τελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η Γαλλία με γκολ του Ανρί στην παράταση (97) κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας το Καμερούν στη βαθιά του θλίψη για το χαμό Φοέ. Πάντως και οι Γάλλοι αφιέρωσαν τη νίκη τους στον αδικοχαμένο παίκτη.
26
Σε βαρύ κλίμα διεξήχθη ο τελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η Γαλλία με γκολ του Τιερί Ανρί στην παράταση (97) κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας το Καμερούν στη βαθιά του θλίψη για το χαμό Μαρκ Βιβιέν Φοέ. Πάντως και οι Γάλλοι αφιέρωσαν τη νίκη τους στον αδικοχαμένο παίκτη.
Οι παίκτες των δύο ομάδων παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ στις φανέλες των Αφρικανών υπήρχε το όνομα του άτυχου ποδοσφαιριστή.
Σε μια από τις λιγοστές φάσεις στον αγώνα, οι «τρικολόρ» κατάφεραν να φθάσουν στο γκολ. Επτά λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης, ο Ανρί βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και με ψύχραιμο πλασέ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καμένι και ταυτόχρονα τη Γαλλία στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση, αφού το ματς σταμάτησε αμέσως βάση του κανονισμού του «χρυσού» γκολ.
Καμερούν: Καμένι, Ντουμπέ, Σονγκ, Ατούμπα, Μετόμο, Γκέρεμι, Μπαμί, Μεζαγκέ (91 Εμανά), Ιντρισου, Ντιέφι (68 Έτο), Ντζεμπά
Γαλλία: Μπαρτέζ, Σανιόλ, Ντεσαγί, Γκαλάς, Λιζαραζού, Ζιουλί, Πεντρετί, Ντακούρ (90 Καπό), Βιλτόρ (65 Πιρές), Σισέ, Ανρί
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ισραήλ κατέλαβε εδάφη της Συρίας στην επαρχία Κουνέιτρα
- Αυστρία: Ποντικοφάρμακο βρέθηκε σε βάζο βρεφικής τροφής – Η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις τροφές της
- Φορεσιά πολέμου
- Γιορτή σήμερα 20 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]
- Ανταρκτική: Το ακραίο σχέδιο για να αποτραπεί η άνοδος της στάθμης της θάλασσας





