
Επίθεση του στρατηγού Οζκιόκ κατά της ΕΕ με αιχμή το Κουρδικό
Ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενθαρρύνει την τρομοκρατία στη χώρα του, επειδή δεν συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις την κουρδική ΚΑDEK.
37
Ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενθαρρύνει την τρομοκρατία στη χώρα του, επειδή δεν συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις την κουρδική ΚΑDEK.
Μιλώντας τη Δευτέρα στην Αγκυρα σε συνέδριο για τη διεθνή τρομοκρατία, ο Τούρκος στρατηγός υποστήριξε ότι το ΚΑDEK είναι η συνέχεια της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΡΚΚ, του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, που διεξήγαγε αγώνα κατά των τουρκικών δυνάμεων στην νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984 και επί 15 χρόνια.
Η απουσία του KADEK από τον κατάλογο της ΕΕ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αποδεικνύει, σύμφωνα με τον στρατηγό Οζκιόκ, ότι η ΕΕ «στηρίζει τις μέχρι σήμερα τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης [ΡΚΚ/ΚΑDEK] και ενθαρρύνει την τρομοκρατική οργάνωση».
Ο Χιλμί Οζκιόκ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του επειδή η Τουρκία δεν βρίσκει στήριξη στο θέμα αυτό από την ΕΕ, σχολιάζοντας ότι η διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα… κατορθώματα του Τραμπ στο μέτωπο του πληθωρισμού
- Λιντς Γιουνάιτεντ- Μπέρνλι 3-1: «Άλμα» παραμονής για τα «παγώνια»
- Σκληρό μήνυμα Τραμπ στην Αβάνα με νέο πακέτο κυρώσεων
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 2 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Η γαλλική Πρωτομαγιά και η εξαίρεση των ανθοπωλείων και των αρτοποιείων



