
Απέρριψαν οι ΗΠΑ την πρωτοβουλία των «τεσσάρων» για την ευρωπαϊκή άμυνα
Απέρριψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το σχέδιο των τεσσάρων χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) για τη δημιουργία κοινού στρατηγείο ανεξάρτητου από το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία χρειάζεται καλύτερα όπλα, όχι νέες διοικητικές δομές.
43
Απέρριψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το σχέδιο των τεσσάρων χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) για τη δημιουργία κοινού στρατηγείο ανεξάρτητου από το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία χρειάζεται καλύτερα όπλα, όχι νέες διοικητικές δομές.
Ειδικότερα, σε ομιλία του στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ σημείωσε ότι οι «τέσσερις» της ΕΕ δημιούργησαν «ένα κάποιου είδους σχέδιο για τη δημιουργία ενός κάποιου είδους στρατηγείο».
«Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι περισσότερα στρατηγεία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μεγαλύτερο δυναμικό και την ενίσχυση της δομής και των δυνάμεων που υπάρχουν με τον εξοπλισμό που χρειάζονται» σχολίασε ο Κ.Πάουελ, διευκρινίζοντας ότι μόνον τέσσερις χώρες, από τις 19 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, συμφώνησαν για το σχέδιο αυτό.
«Είναι μόνον τέσσερα από τα πολλά έθνη τα οποία θα μπορούσαν να είχαν μετάσχει (στη διάσκεψη κορυφής). Μόνον τέσσερις μετείχαν» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η Κούβα καταδικάζει τις νέες «παράνομες» και «καταχρηστικές» κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
