43

Με επικριτικό τρόπο σχολίασε την Μεγάλη Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις του προέδρου της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν αναφορικά με τη θεσμική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση η Κομισιόν επισημαίνει ότι το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση των θεσμών της ΕΕ, γενικές γραμμές του οποίου ανακοίνωσε χθες ο Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν, θα δημιουργήσει αντίπαλες γραφειοκρατίες και θα υπονομεύσει την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα.

«Η αύξηση του αριθμού των προέδρων και των αντιπροέδρων, η ίδρυση ενός γραφείου, μόνο σύγχυση μπορεί να φέρουν. Η αναπαραγωγή των γραφειοκρατιών αντιβαίνει στην κοινή λογική και στις ενδείξεις που έρχονται απ όλες τις πλευρές» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι προτάσεις του Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν μπορεί να οδηγήσουν σε άνιση αντιμετώπιση των κρατών – μελών της ΕΕ και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η σκληρή αυτή ανακοίνωση εξεδόθη την παραμονή της κρίσιμης συζήτησης στην 105μελή Συνέλευση για τη μελλοντική μορφή των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters