
Προβάδισμα στον Μένεμ δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή
Ελαφρύ προβάδισμα στον Κάρλος Σαούλ Μένεμ δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της 27ης Απριλίου στην Αργεντινή. Ο περονιστής πρώην πρόεδρος προηγείται με 18,3%, έναντι 16,8% του επίσης περονιστή υποψήφιου Κάρλος Κίρσνερ.
30
Ελαφρύ προβάδισμα στον Κάρλος Σαούλ Μένεμ δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της 27ης Απριλίου στην Αργεντινή. Ο περονιστής πρώην πρόεδρος προηγείται με μικρή διαφορά έναντι του επίσης περονιστή υποψήφιου Κάρλος Κίρσνερ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας La Nacion, ο Κάρλος Μένεμ συγκεντρώνει το 18,3% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,8% του Κίρσνερ, ο οποίος είναι κυβερνήτης της επαρχίας της Σάντα Κρους.
Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος, δεδομένου ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι δύο βασικοί περονιστές υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος. Σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, για την εκλογή του από τον πρώτο γύρο, ο υποψήφιος πρέπει να έχει συγκεντρώσει το 46% των ψήφων ή να έχει διαφορά 10% από τον δεύτερο σε ψήφους.
Όπως σημειώνουν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές, το κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών είναι το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών, δεδομένου ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η θεαματική επανεμφάνιση του πρώην προέδρου Κάρλος Μένεμ (1989-1999), ο οποίος διεκδικεί πλέον από θέση ισχύος -σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις- τη νίκη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πολλοί του χρεώνουν την οικονομική κρίση των αρχών της δεκαετίας του 2000 και την ανάμειξή του σε οικονομικά σκάνδαλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος Εδουάρδο Ντουάλντε έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ του περονιστή Κίρσνερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κούβα καταδικάζει τις νέες «παράνομες» και «καταχρηστικές» κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
