
Τρεις Σαουδάραβες καταδικάστηκαν από μαροκινό δικαστήριο ως μέλη της Αλ Κάιντα
Μαροκινό δικαστήριο καταδίκασε τρία άτομα από τη Σαουδική Αραβία, φερόμενα ως μέλη της Αλ Κάιντα, σε φυλάκιση δέκα ετών για συνωμοσία με σκοπό την επίθεση εναντίον αμερικανικών και βρετανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Γιβραλτάρ.
37
Μαροκινό δικαστήριο καταδίκασε τρία άτομα από τη Σαουδική Αραβία, φερόμενα ως μέλη της Αλ Κάιντα, σε φυλάκιση δέκα ετών για συνωμοσία με σκοπό την επίθεση εναντίον αμερικανικών και βρετανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Γιβραλτάρ.
Οι αρχές συνέλαβαν τους δέκα υπόπτους τον περασμένο Μάιο και τον Ιούνιο, με την κατηγορία ότι σχεδιάζουν «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο Μαρόκο και σε πολεμικά πλοία στα στενά που χωρίζουν την Αφρική από την Ευρώπη. Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι ότι σχεδίαζαν να φορτώσουν μικρά σκάφη με εκρηκτικά και να τα οδηγήσουν σε πλοία που διαπλέουν τα Στενά.
Το εφετείο του Μαρόκου επέβαλε σε Μαροκινούς συνεργούς τους μικρότερες ποινές.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις άνδρες, ο Αμπντουλάχ Αλι αλ-Χαμντί, 22 ετών, ο Ζοθχαΐρ Χιλάλ, 26 ετών και ο Χιλάλ ελ Ασιρί, 31 ετών, σχεδίαζαν επίθεση παρόμοια με αυτή που έγινε τον Οκτώβριο του 2000 ανοικτά των ακτών της Υεμένης, με στόχο το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Cole, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άτομα.
Οι τρεις άνδρες κατηγορήθηκαν επίσης ότι σχεδίαζαν επίθεση σε καφετέρια στην πόλη Μαρακές, δημοφιλής προορισμός των τουριστών.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters
- Τα… κατορθώματα του Τραμπ στο μέτωπο του πληθωρισμού
- Λιντς Γιουνάιτεντ- Μπέρνλι 3-1: «Άλμα» παραμονής για τα «παγώνια»
- Σκληρό μήνυμα Τραμπ στην Αβάνα με νέο πακέτο κυρώσεων
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 2 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Η γαλλική Πρωτομαγιά και η εξαίρεση των ανθοπωλείων και των αρτοποιείων



