
Στη σύλληψη 14 μελών της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ προχώρησε η ισπανική αστυνομία
Στη σύλληψη 14 ατόμων που φέρονται να είναι μέλη της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ προχώρησε η ισπανική Αστυνομία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και αρκετοί νέοι ηλικίας 18-25 ετών που είχαν μόλις στρατολογηθεί από την αυτονομιστική οργάνωση.
30
Στη σύλληψη 14 ατόμων που φέρονται να είναι μέλη της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ προχώρησε η ισπανική Αστυνομία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και αρκετοί νέοι ηλικίας 18-25 ετών που είχαν μόλις στρατολογηθεί από την οργάνωση.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, οι συλλήψεις έγιναν χάρη στις πληροφορίες που συγκέντρωσε η Αστυνομία από τον Ίμπον Φερνάντες, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης που εντοπίστηκε από τους Γάλλους τον περασμένο Δεκέμβριο.
Παρόλα αυτά, ο Φερνάντες κατάφερε να δραπετεύσει από το αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μπεγιόν της Γαλλίας και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες είναι από 18-47 ετών, μεταξύ αυτών και πέντε γυναίκες. Οι συλλήψεις έγιναν στην Χώρα των Βάσκων και στη γειτονική επαρχία της Ναβάρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
