38

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι αποφάσισε να χορηγήσει διπλωματικά διαβατήρια στην πρώην βασιλική οικογένεια της Αλβανίας.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί την κοινωνική αποκατάσταση της οικογένειας του πρώην βασιλιά Ζόγκου, στο πλαίσιο του νέου πολιτικού κλίματος στη χώρα και των παρόμοιων περιπτώσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλντρίν Ταλίπι.

Η βασιλική οικογένεια επέστρεψε στην Αλβανία τον περασμένο Ιούνιο έπειτα από 63 χρόνια εξορίας στην Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Ωστόσο, ορισμένες εφημερίδες έγραφαν την Τρίτη ότι η χορήγηση των διπλωματικών διαβατηρίων προς την βασιλική οικογένεια έγινε ως αντάλλαγμα για τις ψήφους των φιλοβασιλικών στη Βουλή που χρειάστηκε η κυβέρνηση, για να περάσει το νομοσχέδιο για το κλείσιμο των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών σε όλη τη χώρα, όπως είχε ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ