38

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ήρε επισήμως τα ξημερώματα της Δευτέρας τη γενική απεργία, που είχε παραλύσει για πάνω από δύο μήνες τη χώρα, πλήττοντας ιδιαίτερα την παραγωγή πετρελαίου. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο πως οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην πετρελαϊκή βιομηχανία, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην απεργία, θα δεχθούν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Τιμότεο Σαμπράνο, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως η οργάνωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους χιλιάδες υπαλλήλους της κρατικής εταιρείας πετρελαίων της Βενεζουέλας (PDVSA), που απολύθηκαν από την κυβέρνηση, επειδή συμμετείχαν στην απεργία.

«Η αντιπολίτευση ανακοινώνει αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του έναντι της χώρας πως αυτή η νύχτα σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας φάσης, που θα φέρει περισσότερη ελπίδα και περισσότερες απαιτήσεις, που θα πάρει νέα μορφή με στόχο να υποστηριχθούν οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες» τόνισε ο Σαμπράνο.

Τσάβες: Νικήσαμε

«Σήμερα είναι ημέρα νίκης. Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να βυθίσει τη χώρα στο χάος κατέρρευσε οριστικά» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Πάντως, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι κινητοποιήσεις θα λάβουν νέα μορφή τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ήδη, έγινε γνωστό ότι θα συγκεντρωθούν υπογραφές, ώστε να αναγκαστεί ο πρόεδρος να παραιτηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό