
Στη Γιοκοχάμα το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιμένει τον κάτοχό του
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στη Γιοκοχάμα το τρόπαιο το οποίο θα απονεμηθεί στον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος θα αναδειχθεί από τον τελικό της Κυριακής μεταξύ της Βραζιλίας και της Γερμανίας.
63
Είναι το αντικείμενο του πόθου κάθε ποδοσφαιριστή και ίσως το πιο διάσημο Κύπελλο στην ιστορία του αθλητισμού. Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα απονεμηθεί περίπου στις 16:00 της Κυριακής σε μία εκ των Βραζιλία-Γερμανία, βρίσκεται ήδη στη Γιοκοχάμα όπου το μετέφεραν υπό άκρα μυστικότητα οι διοργανωτές.
Δεν είναι μόνο η αξία των 4,970 κιλών χρυσού τα οποία συμπτιγμένα στα 36 εκατοστά του ύψους του, όσο η συλλεκτική του αξία που οδηγεί τη FIFA να λαμβάνει όλα τα απαιραίτητα μέτρα ασφαλείας για την διαφύλαξή του.
Το τρόπαιο, παρέδωσε στην οργανωτική επιτροπή του 17ου Μουντιάλ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας τον περασμένο Δεκέμβριο κι αφού το κρατούσε στις προθήκες της από το Μουντιάλ του 1998.
Υπεύθυνοι για την ασφάλειά του, ήταν οι Κορεάτες διοργανωτές, οι οποίοι το φύλασσαν στη Σεούλ.
Όπως ανακοίνωσε η FIFA στον επίσημο δικτυακό της τόπο, από την Πέμπτη το βράδυ, το τρόπαιο βρίσκεται στην Ιαπωνία και αρχικά παραδόθηκε σε τράπεζα του Τόκιο η οποία το φύλασσε σε ειδική θυρίδα.
Το συγκεκριμένο αγαλματίδιο, σχεδιάστηκε πριν από τρεις δεκαετίες από τον Ιταλό Σίλβιο Γκατσανίγκα και αντικατέστησε το προηγούμενο, το Ζιλ Ριμέ.
Για πρώτη φορά απονεμήθηκε το 1974 στο Μουντιάλ της Γερμανίας το οποίο κατέκτησαν οι διοργανωτές.
Οι Γερμανοί, οι οποίοι φιλοδοξούν να το πάρουν και αυτή τη φορά στην πατρίδα τους, ώστε να μην χρειάζονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τη φύλαξή του, καθώς δεν θα χρειαστεί να μεταφερθεί για τα επόμενα χρόνια.
Το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο, άλλωστε, το 2006 θα το φιλοξενήσει η Γερμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στενά του Ορμούζ: Κατακόρυφη πτώση στις εξαγωγές πρώτων υλών, με εξαίρεση το Ιράν
- Ιράν: Σε «κρίσιμη» κατάσταση βρίσκεται η φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
- Στενά του Ορμούζ: Κανένα πλοίο «δεν έχει καταφέρει να σπάσει τον αποκλεισμό», δηλώνουν οι ΗΠΑ
- Μνημείο στην Ουάσιγκτον: «Αψίδα του Θριάμβου των Ηνωμένων Πολιτειών» θα είναι η επίσημη ονομασία του
- Ιράν: Θα βυθίσουμε τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, απειλεί σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Ιράν: Η Ουάσιγκτον δεν θα παρατείνει την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων για το πετρέλαιο της Ρωσίας

