
Μεγάλος ο ενθουσιασμός στην Αγγλία για τη νίκη της Εθνικής επί της Αργεντινής
Για τους Αγγλους η νίκη επί της Αργεντινής είχε τεράστια σημασία. Δεν είναι μόνο ότι τους έδωσε ελπίδες πρόκρισης για τη συνέχεια του Μουντιάλ, αλλά επιπλέον ήταν η καλύτερη «εκδίκηση» για την ήττα το 1998. Κλίμα ενθουσιασμού που αποτυπώνεται στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου.
75
Για τους Αγγλους η νίκη επί της Αργεντινής είχε τεράστια σημασία. Δεν είναι μόνο ότι τους έδωσε ελπίδες πρόκρισης για τη συνέχεια του Μουντιάλ, αλλά επιπλέον ήταν η καλύτερη «εκδίκηση» για την ήττα το 1998. Κλίμα ενθουσιασμού που αποτυπώνεται στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου.
Ολόκληρη η Αγγλία πανηγύριζε χθες μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας τους σε βάρος της Αργεντινής. Και τα πανηγύρια αποτυπώθηκαν και στον βρετανικό Τύπο.
Κεντρικό πρόσωπο φυσικά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που με το γκολ που πέτυχε έδιωξε για πάντα από πάνω του το «φάντασμα» του 1998, όταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα στον αγώνα με την Αργεντινή.
Η φωτογραφία του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες και οι αναφορές στην προσωπική του εκδίκηση είναι εκτενείς. «Ο Μπέκαμ επανορθώνει» επισημαίνουν οι «Times» και η «Independent» σημειώνει: «Σουτάρει. Σκοράρει. Και η Αγγλία εκδικείται για 16 χρόνια πόνου».
Στα βρετανικά ταμπλόιντ, το κλίμα είναι ακόμη πιο πανηγυρικό. Με ένα τεράστιο«ΝΑΙ» υποδέχεται τη νίκη η «Mirror» και επιδίδεται σε λοιδορίες κατά των αντιπάλων: «Μην κλαίτε για τη φτωχή Αργεντινή. Η αλήθεια είναι ότι δεν σας αγαπήσαμε ποτέ».
Ακόμα πιο δηκτική η «Sun» έχει ως τίτλο «Up Yours Senors», δηλαδή κάτι σαν… «Πάρτε τα κύριοι»!
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: Σε «κρίσιμη» κατάσταση βρίσκεται η φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
- Στενά του Ορμούζ: Κανένα πλοίο «δεν έχει καταφέρει να σπάσει τον αποκλεισμό», δηλώνουν οι ΗΠΑ
- Μνημείο στην Ουάσιγκτον: «Αψίδα του Θριάμβου των Ηνωμένων Πολιτειών» θα είναι η επίσημη ονομασία του
- Ιράν: Θα βυθίσουμε τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, απειλεί σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Ιράν: Η Ουάσιγκτον δεν θα παρατείνει την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων για το πετρέλαιο της Ρωσίας
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Τι θα φέρει το πρώτο γεωτρύπανο

