
ΑΕΚ-Ολυμπιακός στην τελευταία «παράσταση» για την κατάκτηση του τίτλου στο μπάσκετ
Ο θρόνος του Πρωταθλητή χωρά μόνο έναν και η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό επιδιώκουν να είναι οι διάδοχοι του Παναθηναϊκού, στον αποψινό πέμπτο και τελευταίο τελικό των πλέι οφ στην Α1 στον αγώνα ο οποίος ξεκινά στις 20:00 στο ΟΑΚΑ παρουσία 15.000 φιλάθλων.
63
Στην πιο εντυπωσιακή σειρά τελικών πλέι οφ που έχει ζήσει το ελληνικό μπάσκετ, βάζουν τελεία, απόψε η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός με τη διεξαγωγή του πέμπτου τελικού, στις 20:00 στο ΟΑΚΑ. Οποιος νικήσει στέφεται Πρωταθλητής έπειτα από την τετραετή κυριαρχία του Παναθηναϊκού.
Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες, στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ, η ΑΕΚ, ωστόσο, απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έτσι η τελική σειρά φτάνει στον πέμπτο αγώνα.
Η απουσία του Τζέιμς Φόρεστ και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ξανά ο τραυματίας Αλφόνσο Φορντ, δίνουν τον αέρα του φαβορί στην ΑΕΚ, αλλά ποιός μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις σε μία σειρά με τέτοια διακύμανση;
Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε ειδική θεραπεία με ειδικό μηχάνημα προκειμένου να υποχωρήσει η φλεγμονή την οποία έχει στο ισχύο.
Η συμμετοχή του, ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί πλήρης και με τονωμένη την ψυχολογία από την ισοφάριση της σειράς με το υπέρ της 61-60 στο ΣΕΦ την περασμένη Κυριακή.
Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα βρεθούν 10.100 φίλαθλοι της ΑΕΚ και 4.200 του Ολυμπιακού.
Η ΑΕΚ κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 1970, όταν με εξαίρεση τον Τζιμ Μπιλμπά, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της σημερινής της ομάδας, ήταν αγέννητοι.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τελευταία φορά τον τίτλο του Πρωταθλητή το 1997, κερδίζοντας με 3-1 νίκες την ΑΕΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»


