Περισσότερα παιδιά αποκτούν κατά μέσο όρο οι ψηλοί άνδρες
Οι ψηλοί άνδρες αποκτούν κατά μέσο όρο περισσότερα παιδιά από τους κοντύτερους, εν μέρει επειδή χωρίζουν τις γυναίκες τους και παντρεύονται νεότερες με μεγαλύτερη συχνότητα, όπως υποστηρίζουν Γερμανοί και Αμερικανοί ερευνητές.
36
Οι ψηλοί άνδρες αποκτούν κατά μέσο όρο περισσότερα παιδιά από τους κοντύτερους, εν μέρει επειδή χωρίζουν τις γυναίκες τους και παντρεύονται νεότερες με μεγαλύτερη συχνότητα, όπως υποστηρίζουν Γερμανοί και Αμερικανοί ερευνητές.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του μέσου ύψους του πληθυσμού, καθώς το ύψος καθορίζεται κατά 90% από γενετικούς παράγοντες.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο δρ. Ούλριχ Μίλερ του Πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ στη Γερμανία και η συνάδελφός του δρ. Αλαν Μάζουρ του Πανεπιστημίου του Σίρακιουζ, στη Νέα Υόρκη, μελέτησαν μία ομάδα ανδρών που αποφοίτησαν το 1950 από τη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ στις ΗΠΑ.
Διαπίστωσαν ότι οι ψηλότεροι της ομάδας απέκτησαν κατά μέσο όρο περισσότερα παιδιά, ανεξάρτητα από το βαθμό που κατείχαν στην ιεραρχία. Παράλληλα, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να παντρευτούν περισσότερες από μία φορά, συνήθως με γυναίκες νεότερες από τις πρώτες συζύγους τους. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, ποιο πρέπει να είναι το ύψος ενός άνδρα προκειμένου αυτός να θεωρηθεί «ψηλός».
«Το μεγάλο ύψος θεωρείται ελκυστικό σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν ξέρω όμως γιατί» αναφέρει ο δρ. Μάζουρ. «Όσο πιο ελκυστικός είναι ένας άνδρας, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να διαλύσει τον πρώτο γάμο του» συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παλιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι οι ψηλοί άνδρες είναι συχνά πιο επιτυχημένοι στον επαγγελματικό τομέα, και η εμφάνισή τους θεωρείται γενικά πιο επιβλητική και απειλητική.
Τις τελευταίες δεκαετίες το μέσο ύψος του πληθυσμού ακολουθεί ανοδική πορεία στις περισσότερες χώρες. Τα ενδεκάχρονα αγόρια στην Ιαπωνία είναι σήμερα ψηλότερα κατά περίπου 13 εκατοστά σε σχέση με 50 χρόνια πριν, ενώ στη Βρετανία το ύψος των αγοριών εφηβικής ηλικίας έχει αυξηθεί κατά 23 περίπου εκατοστά από τη δεκαετία του 1830.
Αγνωστο παραμένει, ωστόσο, εάν η αύξηση αυτή οφείλεται σε εξελικτικές πιέσεις, σε διατροφικούς παράγοντες, ή σε συνδυασμό αυτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Η προετοιμασία του Φαλ και η συνομιλία του Φουρνιέ με τον Ερτέλ (vid)
- MEGA Stories: Πίσω από την επιβλητική σιωπή του Αγίου Όρους
- Απόφαση – «καταπέλτης» για τα Τέμπη: Ευθύνες του δημοσίου για την τραγωδία και αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων
- Κρήτη: Ορατή από το Διάστημα η αφρικανική σκόνη που έπνιξε το νησί – Δορυφορική εικόνα
- Τέλος από την Εθνική Ιταλίας ο Γκατούζο
- ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για τις επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις υγείας στο Ιράν
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442