Η Rambus θα εφεσιβάλει δικαστική απόφαση που αθωώνει την Infineon
Η Rambus θα εφεσιβάλει απόφαση δικαστηρίου της Βιρτζίνια, βάσει της οποίας απορρίφθηκαν την Παρασκευή οι τρεις εναπομείναντες κατηγορίες που βάρυναν τη γερμανική Infineon Technologies περί εσκεμμένης παράνομης οικειοποίησης πατέντας σε δύο τύπους τσιπ μνήμης υπολογιστών.
73
Η Rambus θα εφεσιβάλει απόφαση δικαστηρίου της Βιρτζίνια, βάσει της οποίας απορρίφθηκαν την Παρασκευή οι τρεις εναπομείναντες κατηγορίες που βάρυναν τη γερμανική Infineon Technologies περί εσκεμμένης παράνομης οικειοποίησης πατέντας σε δύο τύπους τσιπ μνήμης υπολογιστών.
Στην αρχική της μήνυση, η Rambus έκανε λόγο για 57 περιπτώσεις παράνομης και εσκεμμένης οικειοποίησης τεσσάρων ευρεσιτεχνιών από την εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης Ιnfineon, τα τελευταία επτά χρόνια. Το δικαστήριο απέρριψε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας τις 54 κατηγορίες και την Παρασκευή και τις υπόλοιπες τρεις.
Ο πρόεδρος της Rambus, γνωστής εταιρείας κατασκευής τσιπ μνήμης, δήλωσε απογοητευμένος από τη δικαστική απόφαση και ισχυρίστηκε ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων και άλλων εταιρειών.
Ακόμη, υποστήριξε ότι η υπόθεση που απασχόλησε το δικαστήριο της Βιρτζίνια αφορά στο σφετερισμό τεσσάρων ευρεσιτεχνιών της από την Infineon. Εκκρεμούν όμως μηνύσεις της εταιρείας εναντίον και άλλων κατασκευαστών τσιπ μνήμης (Hyundai, Hitachi και Micron Technology) και εναντίον της Infineon για καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και σε άλλες αμερικανικές πολιτείες. Mάλιστα, στις 18 Μαΐου γερμανικό δικαστήριο θα κρίνει την τύχη μιας τέτοιας μήνυσης της Rambus εις βάρος της Infineon.
Η υπόθεση έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Rambus, αφού, εάν τελικά δεν καταφέρει να την κερδίσει, αυτομάτως χάνει και το δικαίωμα να χρεώνει τους κατασκευαστές τσιπ μνήμης SDRAM και DDR DRAM, και να αποκομίζει έτσι σημαντικά έσοδα. Στη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε ότι η Rambus λαμβάνει δύο δολάρια για κάθε πώληση τσιπ μνήμης χωρητικότητας 128MB DDR DRAM από άλλους κατασκευαστές των τσιπ αυτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επικοινωνία του Πάπα με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Ουκρανό πρόεδρο – Έκκληση για ειρήνη
- Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
- Αγορά εργασίας: Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι κενές θέσεις
- Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Γκούμα (pics)
- Αφθώδης πυρετός: Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λέσβο
- Ήττα: Καταρρέει το κατηγορητήριο της Μπλέικ Λάιβλι κατά του Τζάστιν Μπαλντόνι
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής σε Ναν, Λεσόρ και Ντόρσεϊ για όσα έγιναν στο ντέρμπι
- Πόρος: Μεγάλες καταστροφές στο Λεμονοδάσος από την κακοκαιρία – Πάνω από 1,5 μέτρο η καθίζηση του εδάφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442