63

Ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης βρίσκονται δύο σπουδαίες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, η ΚΠΡ και η Γουίμπλεντον βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία νέου συλλόγου, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη οριστεί.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βρετανίας αντιμετώπισε θετικά το ζήτημα, και πρότεινε μάλιστα να ξεκινήσει ο νέος σύλλογος από την Α Κατηγορία στη νέα περίοδο. Η Γουίμπλεντον, άλλωστε, θα αγωνιζόταν και του χρόνου στην ίδια κατηγορία, αφού στο τρέχον πρωτάθλημα καταλαμβάνει την ένατη θέση, ενώ η ΚΠΡ υποβιβάζεται στη Β Κατηγορία όντας προτελευταία.


Όπως μεταδίδει το BΒC, ο προπονητής της Γουίμπλεντον, Τέρι Μπάρτον, πρόκειται να είναι στην κορυφή της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, και ως έδρα θα χρησιμοποιείται το Loftus Road, η έδρα της ΚΠΡ, καθώς η Γουίμπλεντον φιλοξενούνταν τα δέκα τελευταία χρόνια στο Selhurst Park, έδρα της Κρίσταλ Πάλας.


Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα αυξήσει κατά μία τις ομάδες οι οποίες θα προβιβαστούν από την Γ Κατηγορία στη Β, αφού μένει κενή μία θέση με την ενοποίηση της ΚΠΡ με τη Γουίμπλεντον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ